EN DK

Akkompagneret af en mild september sol blev den 22. udgave af ‘Udenfor Sæsonen’ afholdt til stor succes for både de spillende på scenen og de lyttende på tilskuerrækkerne. Der var fyldt op i Kyllingemoderen, Musikhuzet og til skolekoncerten på Campus Bornholm, og hvad kan man så egentligt ønske sig mere.

Selvom projektet går under navnet ‘Udenfor Sæsonen’, så emmede det af sommerstemning alle dage på klippeøen. De veloplagte publikummer dukkede talstærkt op til alle koncerterne, hvor årets fantastiske hold med Steffen Brandt, Signe Svendsen og VILMA i spidsen sørgede for, at alle kunne gå efteråret i møde med en uforglemmelig musikalsk oplevelse i bagagen. 

Netop uforglemmelig er nok det, der bedst kan beskrive årets koncerter. De klassiske strygere og de rytmiske toner gik op i en højere enhed, og netop de instrumentale evner fra begge kvartetter dannede grundlaget for nogle spændende fortolkninger af kendte numre og introduktioner af nye sange. Det er de færreste koncerter, der kommer rundt om bagkatalogerne fra Vivaldi, Satie, tv-2, Signe Svendsen, Ravel, VILMA og Johanne Fenger, uden at det i sidste ende bliver en rodet affære. Her blev det en affære, man gerne vil huske. 

Og for mange kan det klassiske område måske være uudforsket, en kende for pænt eller en smule uforståeligt. Men når man tager en klassisk kvartet bestående af de fire eminente strygere Josefine Opsahl, Cæcilie Balling, Josefine Weber og Isabelle Bania, og sætter dem sammen med de fire rytmisk-erfarne herrer Gustaf Ljunggren, Jeppe Skovbakke, Jeppe Gram og Christoffer Møller, så får det klassiske kant og det rytmiske finesse. Og det hele får et hint af drama, når der sprænger en streng på violinen, og noderne ryger på gulvet, som det skete under koncerten på Campus Bornholm – men sådan kan alle koncerter blive lidt rock’n’roll på deres egen måde. 

Fem dage på Bornholm, fire koncerter, tre solister, to kvartetter og et helt år til vi gentager succesen – ‘Udenfor Sæsonen’ vi vil mødes igen i 2024!


Foto: Michael Callesen