EN DK

Et nyt initiativ ser dagens lys til dette års SPOT Festival, hvor der i år vil være øgede netværksmuligheder mellem de danske og tyske branchefolk. Initiativet sker under ledelse af Caroline Ravn Andersen fra musikselskabet, Junobird, i sparring med Hannes Kuhr fra det tyske musikselskab Euphorie. I samarbejde med SPOT Festival, MXD og Music Hamburg inviteres 10 udvalgte tyske branchefolk til et program bestående af bl.a. en netværksmiddag, paneler og diverse andre networking sessions. I forbindelse med dette øgede fokus på det tyske marked præsenteres ekstraordinært også tre artister fra tyske musikselskaber på SPOT’s musikprogram.

Initiativet er primært henvendt yngre tyske, danske og i nogen grad nordiske branchefolk, især managers, som arbejder med eksport og/eller import af musik til/fra disse markeder. Projektet har til formål at skabe relationer, som kan bruges mere bredt, end man i traditionel forstand ellers kan tænke med fx sub-label, lokal agent el. lignende. Derfor lægger programmet også op til flere mere løse netværksmuligheder, hvor deltagerne kan lære hinanden at kende, samt dele erfaringer og kontakter.

De 10 tyske branchefolk udvælges gennem et open call, hvortil de matches med tilsvarende 10 danske branchefolk til at deltage i en netværksmiddag torsdag den 4. maj i Aarhus før festivalen starter. De tyske branchefolks rejse og ophold er støttet af MXD, og middagen finansieres af Hamburg Music. Under festivalen vil der som del af SPOT+ også være matchmaking og paneler for de tyske deltagere, udviklet i samarbejde med Promus.

De tre artister, som præsenteres fra de tyske musikselskaber, er Orbit, Novaa og Dottie Andersson.
Orbit overvinder manges hjerter med sin bløde elektroniske lyd, Novaa maler et radikalt personligt billede af kønsroller og de udfordringer kvinder mødes med i dag, og Dottie Andersson har studeret trommer og nu bor i Tyskland, men er født og opvokset i Sverige.

Gunnar Madsen, leder af SPOT Festival:
”SPOT har i mere end 20 år prioriteret samarbejdet med det tyske marked. Det er vores oplevelse, at der i disse år er et voksende incitament til at styrke og udvikle faglige netværk i dette marked, og vi hilser derfor det nye initiativ velkommen.”

Timotheus Wiesmann, head of Hamburg Music:
“Hamburg Music is excited to be part of SPOT again. This year is particularly marked by the intensified collaboration with Caroline supported by Music Export Denmark, creating a platform of cross-country exchange for music professionals from our two countries.”

Tyske deltagere kan ansøge om at komme med t.o.m. søndag den 5. marts via formularen her: https://www.musikwirtschaft.org/de/aktuelles/delegationsreise-zum-spot-2023/