EN DK

Årets SPOT er veloverstået og det er ikke kun i den danske musikbranche, at man ser tilbage på en succesfuld festival. For første gang deltog  NRK P3 på SPOT, hvor de præsenterede deres “Årets urørt” kunstner – den norske pendant til Karrierekanonen. 

Pilotprojektet hvor NRK P3 som noget nyt præsenterer sidste års ‘Urørt Kunstner’ i Smilets By, har til formål at bringe både norske kunstnere og NRK tættere på den danske musikbranche. 

“Vi har alle haft en utrolig god tur. Vi er vendt hjem fra SPOT med masser af inspiration og gode ideer,“ fortæller Jon Vu-Yen Nguyen, projektleder hos NRK P3 Urørt. 

SPOT ville gerne møde nordmændene

Den norske artist Michelle Ullestad vandt ‘Årets Urørt 2022’. Og foruden en optræden til NRK P3’s prisuddeling ‘P3 Gull’ og masser af norsk medieopmærksomhed, var en del af Michelle Ullestads præmie altså en tur til SPOT. Her spillede hun fredag eftermiddag for et entusiastisk publikum i en fyldt Lille Sal.

“Det har været en virkelig god oplevelse for Michelle, der er blevet godt modtaget af publikum og som også har talt med danske medier på SPOT Festival. Hun er så glad for oplevelsen, siger Jon Vu-Yen Nguyen. 

Ud over koncerten i Lille Sal, en optræden til All Things Live Dayparty på Salling Rooftop, kunne branchefolk fra ind- og udland møde Michelle Ullestad og folkene fra NRK P3 til networking arrangementet ‘Meet the Norwegians’ på Radisson, der er en del af SPOT+. 

Her blev det til en showcasekoncert med Michelle Ullestad, spændende samtaler om musik og talentudvikling på tværs af grænserne i de nordiske lande mellem både artister, folkene fra NRK og norske og danske branchefolk. 

“Alt i alt har vi haft en dejlig SPOT. Vi er blevet inspireret, vi er blevet hørt og vi har udvekslet ideer med andre. Vi kommer gerne igen næste år,” siger Jon Vu-Yen Nguyen.