EN DK

AI – eller artificial intelligence – må være tidens ubetinget hotteste forkortelse.

Hver dag sine nye historier om ChatGPT i skolerne og de udfordringer, der er der, kunstnere, musikere og andre skabere, der enten provokerer med at bruge AI i det skjulte, eller råber op om alle de mange farer, der måske lurer i horisonten. Drake, Kanye og The Weeknd hvis stemmer nu proppes i maskinen, de store major selskaber på barrikaderne – og ja, en masse støj på linjen.

Derfor sætter vi selvfølgelig også fokus på de to forkætrede vokaler over fire sessions på SPOT+ når vi taler om sangskrivning, som redskab i søgninger til sync, i kunsten – og ikke på de ophavsretsmæssige udfordringer:


Fredag d. 5. maj

Samples & Covernumre – genvej til et hit – fra Shubidua til Lord Siva eller fra Laban til Lamin
11:00 – 11:45: Radisson BLU – lok. 3

De seneste år har budt på en markant stigning i brug af samples og interpolationer i musik. Store hits og obskure sange bliver fornyet på en kreativ vis. Det giver udfordringer for dem, der står for det rettighedsmæssige, både på publishing- og master-siden. Hvad er op og ned i sample-verdenen? Hvor lang tid går der fra idé til eksekvering? Og hvordan deler man indkomsten af den nye sang?

I panelet sidder Charlotte Paludan (Nordic Head of Synchronization, Wise Music/Edition Wilhelm Hansen), Erkan Cakmak (A&R manager, Sony Music Danmark) og Kasper “Kay” Larsen (Producer og Songwriter). Henrik Milling, Radiovært på DR, er moderator.

(Panelet foregår på dansk)

 

AI & The Future of Songwriting
12:00 – 12:45: Radisson BLU – lok. 3

Som nævnt sætter vi en del fokus på AI i år. Chat GPT har jo virkelig sat gang i diskussionen om fremtiden indenfor mange forskellige fagområder som litteratur og journalistik – og selvfølgelig er den diskussion også i fuld gang indenfor musikmiljøet – især blandt sangskrivere og producere. For er AI et nyt fantastisk redskab for sangskrivere og producere – eller er det den lige vej til helvede? Det vil vi diskutere på SPOT+ – hvor vi også kommer ind på de ophavsretsmæssige aspekter og udfordringer.

Panelet er tilrettelagt af Maja Hald (Radio4), og i panelet kan du møde Troels Abrahamsen (musiker og komponist), Andreas Hemmeth (Autor) og Jakob Plesner Mathiasen (Gorrissen Federspiel).

(Panelet foregår på dansk)

 

Generative AI and The Possibilities for The Creative Process
14:20 – 14:50: Radisson BLU – lok. 12

Generative AI, a powerful technology that can create music and other forms of art without human intervention, is revolutionizing the way we approach creativity and scaring professional artists across the globe. How do we work creatively in this new reality?

Panel:
Kwadwo Adu, Founder, Gray Matter
Benjamin Abana, artist

(The panel will be in English)

 

Entertainmentretten – live!
15:00 – 16:00: Radisson BLU – lok. 3

Vær med når et stærkt panel af musik- og ophavsretlige eksperter går live med podcasten ‘Entertainmentretten’. Samtalen vil blandt andet sætte spot(+) på musik og AI, politikernes brug af musik, ideelle rettigheder og DSM-direktivets implementering i dansk ophavsretslov.

Hanne Kirk (Advokat, Gorrissen Federspiel) er eftermiddagens moderator. Jakob Plesner Mathiasen (Advokat, Gorrissen Federspiel) og Morten Rosenmeier (Professor i ophavsret, Københavns Universitet) er i panelet.

(Optagelsen er på dansk)

 

Præsenteret af Promus & SPOT+ i samarbejde med Gorrissen Federspiel, Musikforlæggerne i Danmark, Koda Kultur og Statens Kunstråd.