Aarhus Calling 2023: Milliarder af streams og masser af talent

På SPOT Festival sang og spillede morgendagens store artister deres hjerter ud på scenerne foran et begejstret publikum. Samtidig mødtes nogle af de nøglepersoner i musikbranchen, som sjældent er på scenen, i ni studier rundt omkring i Aarhus. Nærmere bestemt samlede sangskrivere og producere sig i studier på Konservatoriets gang og i et mobilt studie ved Godsbanen for at gøre det, de er bedst til – at skabe ny musik.

Nyt studie på pladsen
Netop det mobile studie ved Godsbanen har været en længeventet tilføjelse til de rammer, der omgiver Aarhus Calling, når det går løs. Sammen med SPOT har Aarhus Calling i mange år haft en vision om at sætte sangskrivere og producere midt på pladsen, således at sangskrivere og producere kan kreere hits direkte fra kernen af pladsen PÅ SPOT – og ikke mindst lade publikum være vidne til et potentiel verdenshit in the making. Dette lykkes især i år, hvor der i fællesskab var fundet plads til et ‘studio on wheels’ ved Godsbanen, hvor SPOT’s nye område også foldede sig ud. 

A-list fra ind- og udland
Aarhus Calling er siden 2015 løbet af stablen under SPOT Festival, og i år var ingen undtagelse. 12 lovende, danske talenter inden for sangskrivning og musikproduktion mødtes med både danske og internationale kæmpestjerner inden for feltet, blandt andre danske A-list producere og sangskrivere som Cutfather, Nicklas Sahl Samuel Ledet, Jeppe London og Celine Svanback. 

Derudover bestod det internationale line-up blandt andet af amerikanske Grammy Award-vindere og ‘billion club’-sangskrivere som Ari Pensmith (Beyonce og Wizkid), Dewain Whitmore. Alma Goodman og Andre Rosario. Med holdet sat i Smilets by startede tre intense dage, fordelt i co-writing teams, hvor målet var at skabe de næste store danske og internationale hits. 

“Aarhus Calling 2023 blev et godt år for både diversiteten, de danske talenter og det internationale A-list niveau”, fortæller direktør for Aarhus Calling, Rewan Riko

Talenternes legeplads
Igen i år har der været et fokus på at finde de bedste danske talenter, og som noget nyt kommer fire årets talenter fra det urbane miljø i Aarhus – mere præcis de fire rappere/artister Shooter Belly, Dibset, Pay og Speedy. En mission om, at det urbane miljø også skulle have en fremtrædende rolle på Aarhus Calling, har længe været på tegnebrættet, og Rewan Riko, er glad for at denne gren af musikmiljøet nu også var repræsenteret som en del af talent-lineuppet.

“I mange år har vi sammen med vores partnere arbejdet på at forene det kommercielle miljø med det urbane miljø i Aarhus – og det lykkedes endelig med stor succes. Jeg takker drengene for deres ekstremt gode energi og mindeværdige studio performances og nye urban hits”, lyder det til slut fra Rewan Riko.

Holdet af A-list sangskrivere og producere bestod af:
Hight (UK), Cutfather (DK), Ari Pensmith (UK), Nicklas Sahl (DK), Alma Goodman (IS/US), Kewan Padre (UK), Harlee (UK), Elle Campbell (UK), Samuel Ledet (DK), Libby Whitehouse (UK), Andrea Rosario US),  Dewain Whitmore (US), Emil Harm (UK), Celine Svanback & Jeppe London (DK).

De udvalgte talenter og urban-deltagere var:
Marcus Lundbak, Emma Seeberg, Simon Kavi, Jack Mensa, Gustav Boje Brun,  Freja Debes, Mads Simonsen, Mathilde Caffey, Chris Chordz, Sara Gustafson, Shooter Belly, Dibset, Pay og Speedy.

Photo: Morten Frøslev