Filmen undersøger den gode koncertoplevelse og følger processen når en internationalt anerkendt Amerikansk scenograf og et af danmarks bedste koncertnavne kaster sig ud i en audiovisuel koncert.

Mads Damsgaard, bedre kendt som Reptile Youth, og Abby Portner er to jævnaldrende kunstnere fra hver sin verdensdel, som har musikken til fælles – Mads Damsgaard som sanger og sangskriver, Abby Portner som visuel kunstner. De har arbejdet sammen i de seneste år omkring den visuelle del af Reptile Youths koncerter.

Kulturlaboratoriet Prxjects by Mercedes-Benz er stolte af at præsentere en smuk dokumentarfilm med titlen The art of a concert: Reptile Youth x Abby Portner, der tager seeren med bag tæppet og dybt ind i de kunstneriske overvejelser og processer bag det ambitiøse projekt.

I dokumentarfilmen får man bl.a. et indblik i makkerparrets arbejde med at skabe en visuel repræsentation af, hvordan Reptile Youth lyder, i Reptile Youths tanker om naturen overfor civilisationen, om det unikke sociale rum, der etableres mellem optrædende kunstnere og deres publikummer – og meget meget mere.

Om samarbejdet med Reptile Youth fortæller Abby Portner:

Hver gang jeg skal lave nyt indhold eller videoer til et band eller individuelle kunstnere, forsøger jeg at kombinere min æstetik med bandets personlighed og stil. Det er altid en god udfordring. Til disse koncerter var de ekstreme forskelle mellem klimaerne og de steder, hvor vi begge bor, et godt sted at starte. Varmen, vandet, stranden og ørkenen i LA kombineret med de mere blå-grønne, kolde farver og den jordnære ‘vibe’ i Danmark er meget interessant for mig. Bandmedlemmernes varme og deres måde at arbejde på har også indflydelse på mig.

Abby Portner er billedkunstner, filmmager, stop-motion animator, set designer og kostumemager. Hun er nok mest kendt for sit samarbejde med Animal Collective, som hun har arbejdet sammen med, siden hendes bror, David Portner (Avey Tare), var med til at starte bandet i deres teenageår. Derudover har hun designet skateboards for Alien Workshop og dukker for Jim Henson Studios, og hun har lige lavet en performance med John Cale på Whitney Museum i New York.

Links

http://prxjects.com

http://www.abbyportner.com

http://www.reptileyouth.com