Menneskerettighedernes 70 års fødselsdag markeres med unik koncert

Mandag 10. december fylder menneskerettighederne 70 år. Det fejrer Amnesty med en eksklusiv koncertoplevelse på Bremen Teater i København, hvor Katinka, Silas Bjerregaard (Turboweekend), Kill J og Mads Damsgaard(Goss) synger deres sange i nye og hudløst rå udgaver – kun støttet af tonerne fra Gustaf Ljunggrens flygel.

Koncerten sker i samarbejde med SPOT festivalen og de populære Naked-sessions – en SPOT-begivenhed, der denne aften ekstraordinært kommer til hovedstaden for at støtte op om Amnestys markering af jubilæet. Der er tale om en helt særlig koncertform, hvor kunstnerne går linen ud og præsenterer deres kendte sange i et helt nøgent og personligt arrangement.

Arrangementet på Bremen er en del af en større kampagne i 70-året for FN’s Verdenserklæring om Menneskerettigheder, hvor Amnesty tager den grundlæggende fortælling om menneskerettigheder op med den danske befolkning: Hvad er menneskerettigheder egentlig? Hvorfor er de vigtige at værne om? Hvordan ville vores liv se ud uden dem?

Det er meget bevidst, at musik er en del af fejringen, fortæller Amnestys generalsekretær Trine Christensen:

”Musik og menneskerettigheder kan noget særligt sammen, og Naked skærer musikken ind til benet for at røre og ramme publikum og kunstnerne selv på en anderledes måde. Det samme forsøger vi at gøre med menneskerettighederne, hvor vi kredser om den helt enkle fortælling: At menneskerettighederne tilhører os alle – og at de stadig er det bedste bud på en tryg hverdag og en sikker verden, hvor vi kan tænke, tale og leve frit sammen”.

Naked har de sidste otte år været en stor succes ved SPOT festivalen, og det er første gang, at konceptet præsenteres i et andet regi.

”Vores fælles behov og glæde ved at spille og lytte til musik kræver frihed. Men frihed er kun en drøm for alt for mange – frihed er ikke en selvfølge for alle. Vi hylder enhver indsats og beslutning, der kan styrke det enkelte menneskes frihed – fra den danske grundlov til det internationale arbejde for menneskerettigheder”, siger SPOTs leder Gunnar Madsen om arrangementet.

Koncerten begynder klokken 20 og slutter cirka 21.30. Overskuddet fra koncerten går til Amnestys arbejde for menneskerettighederne.
Billetter kan købes på www.ticketmaster.dk.

Katinka
Krads ærlighed og musikalsk eventyrlyst har etableret Katinka som et elsket navn blandt kritikere, radiolyttere og koncertgængere. Hun og hendes band vandt Karrierekanonen i 2015 og udkom sidste år med debutalbummet ”Vi er ikke kønne nok til at danse”. Sanger og sangskriver Katinka Bjerregaard har konstrueret et lyrisk og musikalsk univers, hvor alle de små forbitrede følelser får lov at flyde frit. Den poetiske og eksperimenterende popmusik har ikke bare ramt radiostationernes playlister, men også landets spillesteder, hvor de har spillet for fulde huse. Katinka spillede til SPOT Naked i 2017.

Silas Bjerregaard
Silas Bjerregaard er kendt som forsanger i bandet Turboweekend, der siden 2006 har udgivet fire anmelderroste albums og spillet utallige koncerter, både i og uden for Danmark. Bandet vandt en Danish Music Award som årets danske livenavn i 2011. Efter 12 år med Turboweekend er Silas Bjerregaard klar til sin første solo-turné og vil i april-maj 2019 spille 18 koncerter i Danmark. Han er lige nu medvirkende i tv-programmet “Toppen af Poppen”. Silas Bjerregaard spillede til SPOT Naked i 2012.

Kill J
Bag aliaset Kill J er den klassisk trænede sangerinde, sangskriver og pianist Julie Aagaard. I 2017 underskrev hun en international aftale med Nettwerk Music Group (Father John Misty, SYML, Passenger) og efter et års kreativ isolation, er hun ved at være klar med debutalbummet ’Superposition’, der er blevet til i samarbejde med topproduceren Liam Howe (FKA Twigs, Lana del Rey). Første single fra albummet, ”Strange Fruits of the Sea”, udkom 17. august. Kill J spillede til SPOT Naked i 2015.

Mads Damsgaard Kristiansen
Goss (Mads Damsgaard Kristiansen) udgav sidste år sin debut-ep “Healthcare”, der blev spillet på BBC Radio 1 Music og fik ros og omtale fra internationale medier som DIY Magazine m.fl. Goss har siden spillet på Roskilde Festival og været på Europa-turné som support for Mura Masa og SOHN. I projektet møder uptempo-produktioner melankolske melodier og de atypiske sammensætninger bidrager til et detaljerigt, komplekst lydlandskab, som Gaffa har kaldt “synthforvredent sci-fi-r’n’b”. Mads er en erfaren performer kendt for højenergiske koncerter. Han spillede til SPOT Naked i 2014.

Gustaf Ljunggren
Gustaf Ljunggren (multiinstrumentalist) har været kunstnerisk omdrejningspunkt for SPOT Naked Sessions siden konceptets begyndelse. Han er uddannet saxofonist på Rytmisk Musikkonservatorium i København og har spillet sammen med mange danske og internationale musikere, herunder C.V. Jørgensen, Outlandish, Steffen Brandt, Eivør og Robyn. Han modtog i 2015 Ken Gudman Prisen. Ljunggren har på klaver akkompagneret – og har skrevet de musikalske arrangementer til – samtlige artister, der har optrådt til SPOT Naked.

Apply for a showcase at the SPOT 2019

Foto: Kim Matthai Leland

The 25th edition of SPOT takes place in Aarhus on the 2nd to the 4th of May 2019, and as of Monday the 20th September and until Thursday the 20th of November, Nordic bands, solo artists, producers, and their representatives can apply for a showcase at the festival.

Every year SPOT attracts the entire Danish music industry and music press as well as hundreds of international media people and music industry people from primarily Europe, the US, Canada and South America. This year the sold-out festival proudly presented showcases with 283 bands, orchestras, and solo artists, who were handpicked by SPOT and a number of festival partners.

With the great buzz around SPOT, the weekend is an important display window for bands and artists who want international attention and/or are ready to take the next step in their careers. The objective of SPOT is to facilitate career development for the acts who play at SPOT. That is why applications for showcases at SPOT must include motivations.

A previous showcase at SPOT does not disqualify a band or an artist from applying again.

Behind SPOT there are two organizations: ROSA – the Danish Rock Council and MXD – Music Export Denmark. For both organizations, the festival is an important tool in their work to promote Danish music abroad.

The music line-up for SPOT is selected by a listening jury consisting of a number of music professionals and the SPOT Secretariat. The main program of SPOT will consist of upcoming acts playing for the first time at SPOT and acts who are defining the Danish and Nordic music scenes right now – as well as bands and solo artists who have been included on the basis of international interest and demand.

As part of the application, you must upload the following material:

 • High resolution pictures (at least 1500x1500 px)
 • A short presentation text not exceeding 400 characters and spaces
 • Additional information such as press releases, etc.
 • Two or three tracks as .mp3 files, .aac/.m4a files, or as Ogg Vorbis-files (.ogg/.oga)

Furthermore, the applicants must state

 • Professional collaborators, if any, and contact details for these.
 • The motivation for playing a showcase at 2019
 • The specific goals that a showcase at SPOT 2019 may help the applicant and/or the applicant’s representatives to fulfil.

Ansøg om showcase på SPOT 2019

Foto: Kim Matthai Leland

Den 25. udgave af SPOT finder sted i Aarhus 2. – 4. maj, og fra 20. september kl. 12 til torsdag 20. november kl. 12 kan nordiske bands, solister, producere og repræsentanter for disse ansøge om en showcase på festivalen via www.spotfestival.dk.

I forbindelse med ansøgningen skal der uploades følgende materiale:

 • Billedmateriale  i høj opløsning (300 dpi) og 5 x 5 cm.
 • Kort præsentationstekst på max. 400 anslag.
 • Uddybende information i form af pressemeddelelse eller lignende.
 • Minimum 2 og maks 4 numre som .mp3-filer, som .aac/.m4a-filer eller som Ogg Vorbis-filer (.ogg/.oga)

Derudover skal ansøgere blandt andet oplyse:

 • Eventuelle professionelle samarbejdspartnere og kontaktoplysninger til disse.
 • Om motivationen for at præsentere en showcase på SPOT 2019.
 • Hvilke konkrete målsætninger ansøgeren og/eller dennes repræsentanter har for en eventuel optræden på SPOT 2019.

SPOT tiltrækker hvert år den samlede danske musikbranche og presse, samt flere hundrede udenlandske medie- og branchefolk fra hovedsageligt Europa og Nord- og Sydamerika. I år kunne den udsolgte festival præsentere showcases med 283 bands, orkestre og solister, som var udvalgt af SPOT og en række partnere.

Med den store interesse omkring SPOT, er weekenden et vigtigt udstillingsvindue for bands og artister, der ønsker karriereudvikling og international opmærksomhed. Formålet med SPOT er at understøtte karrieremæssig udvikling for de optrædende, derfor skal ansøgningen om at præsentere en showcase motiveres.

En tidligere optræden på SPOT diskvalificerer ikke et band eller en artist fra at ansøge.

Bag SPOT står de to organisationer ROSA – Dansk Rock Samråd og MXD – Music Export Denmark , for hvem festivalen er et vigtigt værktøj i arbejdet for at styrke dansk musik i udlandet.

Musikprogrammet til SPOT bliver udvalgt af en lyttejury bestående af en række fagpersoner og sekretariatet bag SPOT. Hovedprogrammet til SPOT vil bestå af debutanter og af bands og solister, som er med til at tegne den aktuelle danske og nordiske musikscene lige nu – samt bands og artister valgt ud fra international interesse og efterspørgsel.

Her er bookinggruppen til SPOT 2019

Bookinggruppen for 2019-udgaven af SPOT er på plads. Tre navne med god indsigt i den aktuelle scene, og som supplerer hinanden stærkt såvel genre- og erfaringsmæssigt. Booking-gruppen skal arbejde i samspil med SPOTs lyttegrupper, som både består af lokale, nationale og internationale repræsentanter.

Albert Helmig
Stifter af Aarhus Volume i 2015 – og dermed leder af en af Aarhus’ nye store musikalske fest. Udnævnt til ”Årets Ildsjæl 2016” i Aarhus.  Har arbejdet for Højt Til Loftet omkring Mejlgade for Mangfoldighed, og har rollen som booker, event-producer, scenograf og opbygning af diverse arrangementer på cv’et – også for Smukfest. Desuden med i det kreative bureau Detours. Har også udfyldt rollen som dj, og så er han booking-gruppens erfarne ud i urban-scenen.

Pernille Krog Mogensen
Har allerede en lang karriere inden for musikken, som bl.a. indeholder rollen som musikchef for Strøm (2011-16), Trailerpark (2010-12) og Frost Festival (2016-17), otte år som bookingagent – selvstændigt såvel som for firmaer – i  Berlin (2010-2017), tourmanagement, samt desuden en lang tid som dj. Er bookinggruppens erfarne ud i den elektroniske scene.

Jesper Thisgaard
Booker på SPOT 2018. Projekt- og kommunikationsmedarbejder SPOT 2017. Har før det haft booking- og management-rollen med bl.a. Silvertip Agency, Swing Baby Agency, Djepeta Music, Split Screen Music, Alive Music / Alive Underground og Strange Ears. Jesper har stor erfaring med  alternative- og indie-scenen.

SPOTs leder Gunnar Madsen siger:
– Jeg har stor tillid til at, SPOTs nye bookinggruppe kan videreføre og styrke den kvalitet og bredde i programlægningen, der har gjort SPOT til en betydende platform for nyere dansk og nordisk musik. Bookingsgruppens faglige kompetencer vil komme de mange debuterende kunstnere til gode, og vi tror, at deres forskellige personligheder vil styrke og understøtte SPOT og ROSAs værdier, og at de vil falde godt til i samarbejdet med gode kolleger og partnere.

 

Flotte internationale reaktioner på Folk Spot Denmark

Sidste weekends fremstød på Tønder Festival har givet roser til både musikken og koncert- og networking-arrangementet.

Fredag og lørdag i sidste uge var der Folk Spot Denmark i forbindelse med Tønder Festivalen, hvor Huldrelokkk, LSMR, Pøbel, Mary Jean, Raabygg (NO), Vingefang, Hudna og Elmøe & Hoffmann blev præsenteret.

Resultatet var ikke blot et generelt flot tilskuermøde og god medlevende stemning under koncerterne, der gav et fingerpeg om fremstødets værdi: De omkring 40 internationale branche-personer, der var special-inviteret til arrangementet, har også mange rosende toner til både musik og netværks-aktiviteterne, som var arrangeret af et samarbejde mellem SPOT og Tønder Festival.

Først i nedestående række af citater er canadiske Bob Jensen, som har arbejdet med adskillige danske navne gennem de senere år. Se interviewet med ham om den danske scene nedenfor.

 

 

I really feel it’s been fun to watch the [Danish] industry because … about 15 years ago when I started watching, it was in its infancy, and it was trying to get organized, but it wasn’t quite there yet. But now it’s got an agenda, it’s got a vision, it’s got a focus, and the people are top-notch, nice, caring people who know what they are doing, and people who know how to solve problems – I’m really impressed by the whole Danish scene. …I have just recently signed Scandinavian String Alliance which is Morten [Alfred] Høirup, Kristian Bugge and Fru Skagerrak – they are coming together as one group – it’s kinda like a Danish supergroup. And I’m also talking with Morten about a Danish or a Scandinavian Christmas [shows].
Bob Jensen, Jensen Music International (CA)

Næste i rækken er Linda Fahey, fra Folk Alley (US), hvis udsendelser rammer 50 amerikanske radiostationer.

Se interview med Linda Fahey nedenunder.

Being able to come to this festival and particularly your programme [Folk Spot Denmark] and the way you present the showcases to us …  it makes it easy for me to discover new music from Denmark. I would’t be able to do that otherwise in such an easy way. I think everybody I heard this weekend, I could play on my service. The favourite this weekend was Hudna, because of the way they bring in different cultures and blend them together. It is lively and it’s fun. And it’s very contemporary. But I also like the medieval band … Pøbel … they were fun festival music. And Louise Støjberg and Martin Rauff … I love them. I’m going home to play them at Folk Alley as soon as I get home. I really, really love them.
Linda Fahey, Folk Alley (US)

De øvrige interviews med nedenstående branche-personer vil kunne ses på Folk Spot Denmarks Facebook-side i den kommende uge – men her er et udvalg af citater:

What I’ve seen … has been quite mind blowing. The Folk Spot stage is really, really good presenting different Danish and Norwegian acts from quite a variety of angels. It’s a great spot to show that folk music isn’t really only one thing, it’s so many different things. It comes from tradition and sort of flowers out to all different kinds of music.
Bjørn Hammershaug, Global Music Editor, Tidal Music / Folkemusikk (NO)

There are definitely a lot of folk scenes and folk schemes that would be fitting for all those [Folk Spot Denmark] artists. Particularly I think Mary Jean was very strong – she has some of that crossover gap. I think she could work out in the commercial music market. There’s definitely something that I’m going to follow up on.
Ethan Proctor, Midnight Mango (UK)

This band Hudna, their playing is kind of rock’n’roll, but the rock is not swamping … they are using the things that work from Turkish music and the things that work from rock’n’roll – and they are honest, they are not posing. I want to really see them [bands] communicating, having a musical conversation and including us in that. Would they [Hudna] stand a chance in England? Yes, they would be good….
Andrew Cronshaw, fRoots (UK)

There were two female trios [Huldrelokkk & Vingefang] which were very well in terms of singing style – the polyharmonies and the string accompaniment. This could work in Hungary. We have traditional festivals that are focusing every year on another region, and we are thinking of focusing on the Nordics in two years from now.
Balázs Weyer, Programme Director, Hangvetö (HU)

We like Nordic music. Many bands in France have a Nordic influence, but we wanted to come here to find some inspiration and perhaps some bands to programme at our festival in France…. It is very possible, that in 2019, there is a Danish band playing our festival.
François Rosseel, Festival Het Lindeboom (FR)

There’s always Danish bands on tour in Germany, and that is one of the main reasons why it makes sense to come here. ….The most fascinating one [act] was Hudna. That brought back to me the reality of Germany, where we have a huge Turkish community, which produces fantastic music, but leaves that music in their own community. Here you could see how fantastic this Turkish music could be, if it comes out in the open and mixes with other sorts of music. I think that Hudna could go down well in some German circles as well.
Mike Kamp, Folker Magazine (DE)

I’ve enjoyed all the music and in particular LSMR. That duo were really something I feel that I could offer them advice and hopefully help them learn how to find their place in North America. On quality I think that this is absolutely world class quality music – there is so much talent, and so much artistery to be shared. And it is not often that you have a chance to see so many acts in such a short time period.
Tamara Kater, Mavens Music Management (CA)

The music I’ve seen here has been fantastic. Today there was a band called Northern Assembly which we saw at lunchtime, which I thought were amazing, and I think they would be a perfect fit for a festival like ours. And that’s just one example.
Brendan McCarthy, Americana Music Association-UK (UK)

The final band that played today, Elmøe & Hoffmann … for me that was a band I felt was the right mixture of ability, presentation, and melody. I just thought that would have landed really well with not just UK audiences, but I felt like it was internationally sellable and would have sat well with audiences anywhere in the world.
Neil Pearson, Sounds Just Fine UK)

I think it’s a good selection [of bands at the Folk Spot programme] – I’ve already found four very good bands – I will look more into how to work with them or how to help them.
Hilda Sandgren, MTA Productions (SE)

Folk Spot Denmark arrangeres af Tønder Festival og SPOT.
– – –
Top photo: Hudna (Photo: Bart Vanoutrive)

Folk Spot Denmark: Otte stærke acts i internationalt søgelys

Folk Spot Denmark: SPOT og Tønder Festival-samarbejde præsenterer otte nyere bud på dansk og nordisk folk – og får international branche til at se med.

Blandt de mange gæster til denne uges Tønder Festival vil også være 37 repræsentanter fra den internationale musikbranche. Det er resultatet af Folk Spot Denmark-samarbejdet mellem Tønder Festival og SPOT, der står for udvælgelsen og det efterfølgende invitationsarbejde af gæsterne.

Målsætningen er at branchefolkene skal overvære otte Folk Spot Denmark-koncerter med nyere dansk og nordisk folk og roots-musik: Louise Støjberg/Martin Rauff, Pøbel, Mary Jean, Vingefang, Hudna, Elmøe & Hoffmann, Raabygg (NO) og den norsk-svensk-danske trio Huldrelokkk. Alle otte optræder i et særskilt program henholdsvis fredag og lørdag. Og derudover vil der vil være arrangeret diverse netværks-aktiviteter, speedmeetings, udflugter m.v. for at knytte bånd musikerne og de internationale gæsterne imellem.

MC Hansen fra SPOT fortæller, at årets internationale gæster er valgt efter kraftig skelen til konkrete afsætningsmuligheder for musikken. Enten ud fra målsætninger de otte deltagende selv har opstillet – eller ud fra de erfaringer inden for området som SPOT og Tønder Festival har.

Dialog om behov
– Vi har talt med alle otte orkestre om deres behov og mål, og har efter det forsøgt at finde frem til folk med beslutningskraft, når det gælder indgåelse af aftaler: Managements, festivaler, spillesteder. Og så selvfølgelig medier, siger MC Hansen.

Branchefolkene kommer fra Nordamerika (Canada og USA) samt Norden og det øvrige Europa. Og så er der måske en øget vægt på repræsentanter fra det nordiske og øvrige europæiske marked denne gang, fordi de områder trods alt er noget billigere at rejse og turnere i, mens en Nordamerika-tur let kan komme til at slå bunden af bandkassen ud, med mindre man er sikret ordentlige hyrer.

Det betyder bl.a., at der for første gang er besøg fra Hangvető – en ungarsk paraplyorganisation med adskillige aktiviteter under sig og dermed et vigtigt kort på det østeuropæiske marked. Der er besøg fra svenske Musik i Syd, og fra Norge magasinet Folkemusik samt Tidal: “Vi vil gerne prøve at skubbe på, når det gælder streamingtjenester og folkemusik”, som MC Hansen udtrykker det, og beretter desuden om besøg fra Englands store folk og roots-magasin fRoots, Englands-afdelingen af The Americana Music Association, booking-agenturet Midnight Mango og rådgivningsfirmaet Sounds Just Fine.

Fra det europæiske fastland er det tyske besøg koncentreret om mediesiden med Radio Bremen, Radio Uylenspiegel og Folker Magazine. Benelux er bredt repræsenteret, bl.a. med festivalen Mundial, onlinemagasinet Fokus Knack, musikarragørerne Muziekclub ’t Ey vzw fra Belgien og Sedate Booking fra Holland, og så har franske Het Lindeboom Festival takket ja.

Nordamerikansk deltagelse
Men selvfølgelig er Nordamerika stadig repræsenteret godt: Canadiske Jensen Booking Agency booker så godt som hver gang danske orkestre efter deres besøg i Tønder, og de får følgeskab af landsmændene Paquin Artists Agency og East Coast Music Association. Mens USA bl.a. er repræsenteret med Behive Productions, radiostationen Folk Alley – der ud over egne produktioner ofte får udsendelser igennem til den store NPR-musikkanal – Nisswa Stämman Folk Festival og Philadelphia Folk Festival.

Fra Tønder Festivalen siger kunstnerisk leder Maria Theessink:

– Jeg synes, det er et sindssygt stærkt hold vi får hertil i år – og flot at et lille land som Danmark formår at trække så mange ”important people” til Folk Spot Denmark-programmet og til festivalen. Blandt andet ved jeg, at Lisa Schwartz fra Philadelphia Folk Festival kommer – selv om hendes festival først sluttede i søndags. Det er jeg ikke sikker på, jeg havde haft overskud til, griner Theessink.

– For os er det bl.a. vigtigt, at have de store internationale festival-arrangører med – folk som tør tage chancer. For de otte navne, der er valgt ud til Folk Spot Denmark-programmet i år, har et meget højt niveau, som fortjener at blive hørt og komme ud i verden, slutter Theessink.

Folk Spot Denmark-programmet på Klubscenen:

Fredag 24. august
16:15 – 16:45 Huldrelokk
17:15 – 17:45 LSMR
18:15 – 18:45 Pøbel
19:15 – 19:45 Mary Jean

Lørdag 25. august
15:30 – 16:00 – Raabygg
16:30 – 17:00 – Vingefang
17:30 – 18:00 – Hudna
18.30 – 19:00 – Elmøe & Hoffmann

– – –

Folk Spot Denmark er et samarbejde mellem Tønder Festival og SPOT – og modtager støtte fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik.

SPOT blev effektiv affyringsrampe for FRUM

Færøske FRUM har virkelig fået flot international opmærksomhed oven på SPOT: Bookingaftale på plads og tre jobs på årets Reeperbahn Festival, hvor hun onsdag tilmed er blevet nomineret til Anchor-prisen.

FRUMs koncert på årets SPOT har vist sig at være et rigtigt vigtigt afsæt for Jenný Augustudóttir Kragesteens videre internationale ambitioner. Inden SPOT stod den færøske newcomer på bar bund i forhold til internationale partnere, men efter hendes koncert har interessen været mærkbar – på flere fronter.

Koncerten på SPOT har resulteret i henvendelser både fra booking- og label-side. Mens der stadig forhandles på label-fronten, indgik hendes management, SPOT-samarbejdspartneren FACTORY92 forleden aftale med bookingbureauet Emerged Agency (Steve Aoki, A Tribe Called Quest, Martin Jensen og mange andre hiphop/electronica acts) omkring det tyske-østrigske-schweiziske marked – efter tilbud fra flere sider.

FRUM blev også hurtigt booket til Reeperbahn Festivalen i Hamburg, der forgår i slutningen af september.

Hun blev derudover booket til RBB Radio Eins sommer-festival, ”RADIOEINS LIVE AUS DEM PARK”, i Berlin 29. august, der også sendes live på radioen for et sekscifret antal lyttere (RBB Radio Eins er Berlins P3/P6).

Og som en yderligere krone på værket blev FRUM i går nomineret til Reeperbahns prestigefyldte ”Anchor Award”. Som en af blot otte kandidater! Vinderen offentliggøres ved en ceremoni 22. september – transmitteret af tysk MTV og sikker på stor medieopmærksomhed.

Juryen, der skal bestemme udfaldet, har i øvrigt David Bowie-producer Tony Visconti som leder, og består bl.a. også af 4 Non Blondes-sanger Linda Perry og Sky Edwards fra Morcheeba. Nomineringen medfører desuden et ekstra show 19. september, og betyder at FRUM får i alt fire optrædener under denne væsentlige tyske branchefestival.

Forårs-udspil
Al den succes er i øvrigt kommet inden et officielt udspil er på gaden. En decideret debut-udgivelse venter til foråret, men FRUM har allerede haft succes på diverse Spotify-playlister og har været på H&M’s instore-playliste med sangen ”Beat”.

Som en ekstra SPOT-kuriøsitet skal det nævnes, at FRUM målrettet drog til Aarhus inden festivalen: Her sammensatte hun det hold af konservatorie-musikere, som spillede med hende på SPOT. Og som også udgør hendes liveband i dag.

Selv siger Jenný Augustudóttir Kragesteen om det hele: – SPOT og ROSA har virkeligt været gode til at støtte op omkring mig siden starten af min karriere. Días Nórdicos i Spanien var med til at give mig vigtig international erfaring, og showcase- rammerne til SPOT i år var helt perfekte. Mit management var virkeligt begejstrede for hvor mange ting, vi fik på plads efter den koncert…. og så er det jo ret sjovt at mit live band blev fundet i Aarhus pga. SPOT. Jeg håber, at vi kommer tilbage til SPOT igen. Snart.”

Koncertprogrammet til VM i Sejlsport

Foto: MickAnderson.dk

Fem aftener med musik på scenen ved Aarhus Ø.

SPOT og ROSA står for musikprogrammet fem aftener, når der 30. juli – 12. august er VM i Sejlsport på vandet ved Aarhus. Med 1500 sejlere fra 100 nationer og et forventet tilskuertal på omkring 400.000 er der tale om en af de største idrætsbegivenheder på dansk grund nogensinde. Og der bliver ikke kun aktiviteter på vandet: For landkrabberne er der underholdningsprogram alle dage og aftener, og de mange internationale og danske gæster vil under SPOTs og ROSAs fem aftener blive præsenteret for et godt udsnit af den danske musikscene – lige fra grupper etableret i mange år til nyere skud på stammen for dansk kvalitetsmusik.

Love Shop er et eksempel på det første via en karriere med adskillige toppe og som for alvor er blomstret op igen gennem de seneste år, samt nyere navne som Soleima, Barselona, Iris Gold, Northern Essembly, Farveblind, Sherzandum, Patrick Dorgan der vil give tilskuerne et alsidigt indblik i musikscenen netop nu.

Yderligere vil duo’en Inglev&Simonsen præsentere solisterne Kajsa Vala, Peter Wangel og Amanda Glindvad (fra Jærv) i helt nye musikalske forklædninger.

– Vi er glade for at være opfordret af Aarhus Events til at bidrage til brandingen af byen. VM i Sejlsport ér en kæmpe begivenhed med både stor tilskuer- og mediebevågenhed. Vi ser det som en unik mulighed for at præsentere ny dansk musik, så vi bidrager til festen med et kvalitetsprogram og en musik, der har vores signatur, siger SPOTs og ROSAs leder Gunnar Madsen.

ROSA og SPOT har tidligere samarbejdet med Aarhus Events omkring Tall Ships Race i 2013.

PROGRAMMET:

Fredag 3. august
Kl. 17:00 Inglev&Simonsen m. solister (Amanda Glindvad, Peter Wangel, Kajsa Vala)
Kl. 19:00 Patrick Dorgan

Lørdag 4. august
Kl. 17:00 Inglev&Simonsen m. solister (Amanda Glindvad, Peter Wangel, Kajsa Vala)
Kl. 19:00 Northern Assembly

Torsdag 9. august
Kl. 17:00 Sherzandum
Kl. 19:00 Love Shop

Fredag 10. august
Kl. 17:00 Iris Gold
Kl. 19:00 Barselona

Lørdag 11. august
Kl. 17:00 Farveblind
Kl. 19:00 Soleima

Se hele programmet for Folkefesten ved VM i Sejlads HER

I finder scenen for enden af lystbådehavnen på Aarhus Ø – se kortet nedenfor (vi er placeret under “Stage”):

Otte navne klar til international interesse på Tønder Festival

SPOT samarbejder med Tønder Festival om præsentation af ny dansk folk- og roots-musik i projektet Folk Spot Denmark. Otte navne er valgt ud – og der kommer flot internationalt branchebesøg for at se på.

Seks danske, et norsk og et norsk-svensk-dansk navn er udvalgt til årets Folk Spot Denmark-fremstød under den 45. udgave af Tønder Festivalen: Fredag 24. og lørdag 25. august vil Louise Støjberg/Martin Rauff, Pøbel, Mary Jean, Vingefang, Hudna, Elmøe & Hoffmann, Raabygg (NO) og den norsk-svensk-danske trio Huldrelokkk gå på Klubscenen for at overbevise festivalens internationale gæster, branchefolk og selvfølgelig publikum om deres kvaliteter – ved siden af Tønders øvrige navne som The Mavericks, Melissa Horn, Colter Wall, The Bros. Landreth, Allan Taylor, Lúnasa m.fl.

Showcase-koncerterne med Folk Spot Denmark-navnene præsenterer den bedste nye danske folk- og rootsmusik, og har gennem årene trukket fuldt telt og international interesse. Sådan bliver det givetvis også i år. For kvaliteten kan der ikke sættes fingre på.

40 internationale medie- og branchefolk
Det er SPOT og Tønder Festival, der i samarbejde arrangerer Folk Spot Denmark – og det gælder også arbejdet omkring det internationale branche-besøg, hvor ca. 40 internationale gæster fra medier, festivaler, booking agencies etc. har sagt ja til at komme.

Inden for medieverdenen gælder det bl.a. det legendariske engelske folkmagasin fRoots og den nordirske afdeling af Radio BBC, svenske LIRA Magazine og det store norske magasin Folkemusik. Det gælder den canadiske arrangør Bob Jensen fra JMI folk and blues Agency og Linda Fahey fra den amerikanske Folk Alley festival (begge er gengangere). Der er besøg fra Americana Music Associations UK-afdeling, den franske Het Lindeboom Festival, den belgiske Festival Mundial, Australian Music Week, canadiske Paquin Artists Agency, amerikanske Beehive Productions, hollandske Sedate Bookings og det ungarske folk og world music label Hangveto.  I alt 13 nationaliteter er repræsenteret.

Ud over selve musikken vil de internationale gæster blive sat i stævne til speed meetings med de optrædende Folk Spot Denmark-kunstnerne, og der vil være branche-møder, rundvisning samt en mindre udflugt til at give ekstra indtryk.

SPOT og Tønder Festivals samarbejde er en videreførelse af ROSAs Folk Spot Denmark-initiativ i perioden 2013-16.

– – –
Foto i Top: Der er altid pakket med branchefolk og tilskuere til Folk Spot Denmark-koncerterne i Tønder (Foto: Søren Jensen Lund)
– – –
Yderligere information om Folk Spot Denmark: Rasmus Wehner fra SPOT kontaktes på email: rasmus@spotfestival.dk eller telefon: 40 59 84 44.

Folk Spot Denmark støttes af Statens Kunstfond

– – –
Læs mere om Tønder Festival her.

The summer concert series SPOT ROYAL expands with focus on Nordic artists

 

After a successful SPOT Festival, we are now ready to launch a number of great concert afternoons in the heart of Aarhus:

For the second year in a row we are going to present ten strong concert afternoons at the Aarhus Canal Stage on Immervad, Aarhus under the heading SPOT Royal. Every Saturday from the 2nd of June to the 4th of August, Aarhus residents and visitors to the city may enjoy two exciting new acts with international potential playing on the round stage in the heart of the city and facing Magasin (one of the biggest department stores in Aarhus) and Den Spanske Trappe (the Spanish Steps).

This year the free concert afternoons will be expanded with acts from the other Nordic countries. This means that over the summer you will have the opportunity to hear live music from Norwegian, Swedish, Faroese, Greenlandic acts as well as Danish acts.

It is SPOT’s ambition with the concerts to make people aware of new artists on the Nordic scene and to present live music to a large audience.

The concert afternoons will start at 2.30 PM and end at 4.00. Here is the complete SPOT Royal 2018 summer calendar:

June 2: AySay and Tuvaband (NO)
June 9: Loney Dear (SE) and AddisAbabaBand
June 16 Zika (GL) and Gurli Octavia
June 23: Schultz & Forever and Albin Lee Meldau (SE)
June 30: Marius Ziska (FO) and Konni Kass (FO)
July 7: Ida Gard og Aksglæde
July 14: Ane Monsrud (NO) and Alexander Oscar
July 21:Bremer/McCoy and Natlyst
July 28: Erik Jonasson (SE) and Moses:”Andreas”
August 4: Magnus Bechmann (NO) and Total Hip Replacement

SPOT Royla is presented in cooperation with The City of Aarhus and Magasin and with support from puls – NORDISK KULTURFOND.