Citater fra MXDs Superbowl

Foto: Allan Høgholm

MXD afholdt vanen tro et networking-arrangement under SPOT. Men denne gang var omgivelserne dog ikke så traditionelle, da Århus Bowlinghal dannede rammerne om en formiddag fyldt med bowling og networking. Her er et par citater fra nogle af de branchefolk, der var tilstede ved bowlingbanerne.

Af Mads Kemp og Mille Raaby Jensen

Oskar Strajn med Carolina Echeverri fra MXD (Foto: Allan Høgholm)

Oskar Strajn, Eurosonic Noorderslag (NL)

Hvor mange gange har du været på SPOT?
“Det er anden gang, jeg deltager, og sidste år var min første tur på SPOT”

Hvad er dit mål med dette års SPOT?
“Som sagt var jeg med på SPOT for første gang sidste år, og der var jeg meget fokuseret på at skabe kontakter. Dette år er fokusset flyttet over på potentielle bookinger. Der er mange interessante artister på dette års program, og jeg glæder mig til at få set mange af dem live.”

Hvad betyder SPOT i relation til dit arbejde?
“Som repræsentant for Eurosonic bruger vi de forskellige showcase festivaler til at kortlægge de andre landes nyeste talenter, og på den måde være på forkant med, hvad vi eventuelt kan præsentere på Eurosonic i januar. SPOT er ekstremt god til at komme med et meget bredt program, så mange forskellige genrer bliver repræsenteret. For os er det altid fedt at kunne præsentere danske artister, hvorfor vi også havde et dansk fokus på dette års festival.”

Hvad gør SPOT unik?
“Showcase festivaler er essentielle for et lands musikeksport. Og som showcase festival gør SPOT det rigtig godt. Infrastrukturen er især et kæmpe plus, da alle byens venues ligger inden for gåafstand, så man kan nå en masse koncerter i løbet af en weekend.”

Nis Bysted fra Escho Records

“Man møder alle de udenlandske repræsentanter, som har været nede at se koncerterne, og det er en sindssygt fed måde at følge op på. Og det er ikke mærkeligt, for man mødes flere gange. Det er en fed måde at styrke det fællesskab, der er i branchen i Danmark. Det gør os også stærkere udadtil.”

Det er megasejt at SPOT findes. Folk taler ofte dårligt om branchefestivaler, men jeg synes bare, det er en super dejlig ting for alle de nye bands. Det er bare en god måde at få alting samlet på et sted.

Jeg synes der er plads til flere forskellige typer musik… Det får meget mere integritet og tyngde, når der er stor spredning på genrerne og stilen.”

 

Ania Kasperek fra Chimes (PL)

“It’s really great just to meet the Danish industry and lots of new bands…”

Daniel Aude fra Over & Aude

“Jeg er kommet for at se en masse nyt og at netværke som det primære. Det er et godt sted at mødes med branchen. Festivalen har været fremragende, og det fungerer skide godt at festivalen er rykket mere ned til Godsbanen.

Jeg vil gerne overraskes. Og jeg vil gerne inspireres. Både af netværket og kunstnerne.”