SPOT Royal er navnet på en række koncerter med nyere dansk musik, der henover sommeren præsenteres fra den nye SPOT scene ved Immervad, overfor Den spanske Trappe.

SPOT Royal giver borgere, byens gæster og turister en koncertscene, hvor de kan opleve spændende nyere musik fra – ikke blot Aarhus, men hele landet på fastlagte lørdage i løbet af sommeren.

Den tredje i rækken ligger 17. juni fra kl. 14-16 og her kan man opleve hiphop-romatikerne fra Bogfinkevej og den unge rapkomet MONTI. Denne lørdag bliver præsenteret i samarbejde Aarhus Volume, som finder sted på Godsbanen lige efter koncerten på Åen.

Bogfinkevej
– er et nyt band fra Aarhus bestående af Lau (sanger og guitarist), Mads (rapper) og Søren Karim (rapper). Hypen omkring de trioen startede i marts 2016 med “hjemmevideoer” af akustiske jamsessions. Deres første single “Smilets By” – en musikalsk ode til deres hjemby, fik hurtigt over 100.000 views på facebook.
Sidenhen er det gået stærkt og de har nu underskrevet en pladekontrakt med Universal Music og påbegyndt et samarbejde med den anerkendte producer Es, om deres debut-EP der udkommer til foråret. De udgav i slutningen af 2016 deres første single “Smilets By” som var en hyldest til deres hjemby. Det blev en kæmpe succes med en kvart million afspilninger den første måned. Bogfinkevej har fornyligt udgivet deres nyeste single “Iben Hjejle”, og det bliver spændende og se hvad der sker i fremtiden.

MONTI
MONTI er et fremadstormende hip-hop band fra Aarhus. Bandet består af 6 musikere med ophav i samme århusianske og musikalske omgangskreds. Med en pulserende lyd laver de hip-hop med den ene fod solidt plantet i genrens spæde år og den anden i nutiden. Med stor inspiration fra MF Doom, Action Bronson og Anderson Paak blander de den instrumentale lyd med lyrik om alt fra cigaretter til asiatiske madretter. Når MONTI går på scenen, kan man forvente sig enenergisk koncert. De spillede flere koncerter på årets SPOT og OFF-SPOT og skal desuden spille på Countdown under dette års Roskilde Festival.