Zika (GL) og Gurli Octavia

Lørdag 16. juni på SPOT Royal v. Immervad i Aarhus.

Kl. 14:30 – Zika (GL)

Den nye grønlandske sangskriver og artist Zika bevæger sig i det dybe soul-pop univers. Kort sagt beskrives hun som en del af “De Nye Toner fra Grønland”. Hendes tekster opstod som små fortællinger i en notesbog, og da Zika startede på Complete Vocal Institute, kom melodierne til og sangene udformede sig.

Med sin deltagelse i ‘Lydkantens’ talenthold for sangskrivere, fik fortællingerne og de melankolske toner lov til at folde sig ud. Med hendes rødder i det arktiske folk og opvæksten i Nuuk, tager hun sin kultur med ind i den moderne pop-verden. Zika italesætter det som oftest forties, og derfor tager fortællingerne udgangspunkt i livets veje. Med et velspillende band og musikkens grundede fundament, løsriver hun følelser med originale selvskrevne tekster og melodier.

Kl. 15:15 – Gurli Octavia

Gurli Octavia har efter flere succesfulde koncerter og udgivelser markeret sig på den nordiske musikscene med sin New-Folk musik. Hun er opvokset i en verden fuld af gøglere, og opdraget et sted mellem drømme og virkelighed. Netop Gurli Octavias opvækst har sat sit præg på hendes musikalske univers, der både er eventyrligt, eftertænksomt og til tider med et brutalt tekstunivers

Musikken leveres med en vibrerende vokal, der ubesværet og melodisk bevæger sig fra at være forsigtig, hæs og skrøbelig, til at rumme en urkraftig og løssluppen inderlighed. Gurli Octavia optrådte flere gange under dette års SPOT bl.a. i Días Nordicos meets Reflections-konstellationen, hvor hun skabte musik sammen med to andre musikere fra Sverige og Argentina.

Til trods for at Gurli Octavia stadig er et relativt ubeskrevet blad herhjemme, har hendes single ‘Winter Arrived’ allerede streamet over 350.000 gange på Spotify. Siden hendes debut i 2017 er det gået stærkt, og herhjemme er særligt singlen ‘You Lay Low’ blevet spillet flittigt på DR P6 Beat.

I 2017 udgav hun to EP’er, ‘Philophobia’ og ‘Lunacy’, og 2018 varsler både udgivelse af hendes tredje ep, samt en ny single til sommer.

SPOT Royal er støttet af puls – NORDISK KULTURFOND

Læs mere om SPOT Royal.