Marius Ziska (FO) og Konni Kass (FO)

Lørdag 30. juni på SPOT Royal v. Immervad i Aarhus.

Kl. 14:30 – Marius Ziska (FO)

Marius Ziska har en vokal, der vækker mindelser om både Chris Martin fra Coldplay og Bon Iver. Musikken har en klar melankolsk grundtone med smukke melodier og brusende instrumenteringer fra det virkeligt velspillende og sammentømrede band, bestående af nære venner fra hans færøske hjemegn.

Ziska fik med den seneste albumudgivelse ‘Home / Heim’ sit store gennembrud på Færøerne. Bandet har netop lagt sidste hånd på opfølgeren ‘Portur’ – et album som mere end nogensinde har en international sound a la The War On Drugs, men med færøske tekster, hvilket giver et helt særligt twist.

Første single ‘Silvurlín’ udkom i januar og har fået en fin modtagelse på både P6 Beat og P4 i Danmark, og i februar spillede bandet en meget vellykket DK tour.
Marius Ziska vandt to Faroese Music Awards i foråret 2016 – en for “Årets Sanger” og en for “Årets Sang” med singlen ‘Going Home’. Netop dette nummer forelskede den danske dokumentarist/journalist Anders Agger sig også i, og det blev brugt som soundtrack i DR dokumentaren “Anne & Anders tilbage til rødderne”.

Kl. 15:25 – Konni Kass

Konni Kass byder på en skærende jazzet og fri stemme fra Færøerne. I et minimalistisk lydunivers præget af synths- og space-effekter finder vi en sjælfuld stemme med kant. Lyden er en slags pop, men på sin helt egen facon, hvilket også har givet Konni Kass meget opmærksomhed på kort tid.

De fire medlemmer Torleik, Per, Konni og Knút begyndte at spille sammen i maj 2015. Bandets debutalbum ‘Haphe’ udkom i november 2016, og opfølgeren er undervejs med udgivelse ultimo 2018 / primo 2019.

Efter deres koncert på Spot Festival 2016 har de bl.a. spillet på den anerkendte Reeperbahn Festival i Hamburg og Iceland Airwaves. Denne sommer rammer Konni Kass Roskilde Festival og er desuden blevet tilbudt internationale plade- og bookingaftaler.

SPOT Royal er støttet af puls – NORDISK KULTURFOND

Læs mere om SPOT Royal.