Loney Dear og AddisAbabaBand

Lørdag 9. juni på SPOT Royal v. Immervad i Aarhus.

Kl. 14:30 – Loney Dear (SE)

Bag navnet Loney Dear gemmer sig den svenske singer-songwriter og multiinstrumentalist Emil Svanängen, der allerede i de tidligere 2000’erne begyndte at eksperimentere med musik hjemme i sin lejlighed. I 2004 udkom debutalbummet “Citadel Band”, der blev udgivet uafhængigt af pladeselskaber. Siden er det blevet til fire album mere, der alle har fået gode anmeldelser med på vejen.

Loney Dear bevæger sig i det alternative genre-univers, hvor instrumentationen skabes i flere lag, og kombineres med Svanängens skrøbelige, men ukuelige vokal. Sammenspillet mellem disse to elementer gør at Loney Dears musik, er både intim, åben, opløftende og hjerteskærende på en og samme tid.

Loney Dears seneste udgivelse er et selvbetitlet album, der udkom i 2017.

Kl. 15:30 – AddisAbabaBand

Det er en overvældende oplevelse, når det 13-mands store orkester AddisAbabaBand fylder publikum med et hybridgroove af ethiojazz og afrobeat, tilsat en solid dosis funk og kosmisk jazz.

Siden 2010 har bandet spillet et hav af koncerter på alle mulige og umulige steder, hvor repertoiret langsomt er blevet udforsket og udvidet. Musikken skrives i fællesskab og udfoldes som en glødende bastard af alt fra free jazz, psykedelisk rock og traditionelle afrogrooves.

Med tiden har bandet opbygget et solidt ry, der har skaffet dem koncerter på både Copenhagen Jazz Festival, dette års Roskilde Festival og de seneste par år i et udsolgt Bispeteltet under Aarhus Jazz Festival. Bandet har desuden turneret i både Ghana og Holland.

Markant i lydbilledet står en skarp og tight blæsersektion samt en stærk rytmegruppe med flere percussionister. Læg dertil brusende orgelklange, kosmiske fløjter og suggestive violintoner og du har et band, der i sandhed skaber en kalejdoskopisk musikoplevelse med stor inspiration fra den afrikanske musiks ikoner som Mulatu Astatke, Fela Kuti, Ebo Taylor og Hailu Mergia.

SPOT Royal er støttet af puls – NORDISK KULTURFOND

Læs mere om SPOT Royal.