AySay og Tuvaband

Lørdag 2. juni på SPOT Royal v. Immervad i Aarhus.

Kl. 14:30 – AySay

Luna Ersahin er født ind i en tokulturel familie, med en dansk mor og en far der er kurdisk/tyrkisk. I hendes verden var det lige så naturligt at blive lagt i seng til ”solen er så rød mor” som til en tyrkisk folkevise på instrumentet saz. Da Luna blev ældre, blev det pludselig rigtig vigtigt at finde ud af, hvor man fandt sin stemme, både personligt, men også musikalsk. Det er i kølvandet på denne identitetsrejse, at AySay blev skabt.

’AySay’s lyd tager udgangspunkt i Luna Ersahin selv, som bringer den mellemøstlige folkemusik ind i den vestlige musikkultur. I dette spændingsfelt skabes en stemning, der farves af tekster på dansk såvel som tyrkisk. Med både klassisk mellemøstlige instrumenter og elektroniske elementer, forsøger AySay at udviske grænserne mellem øst og vest.

Bandets musik var en central del af åbningen af Aarhus Europæisk kulturhovedstad, og blev akkompagneret af Aarhus Symfoniorkester og Aarhus Jazzorkester, samt til åbningsparaden, hvor Luna bl.a. sang en duet med færøske sangerinde Eivør, foran 70.000 mennesker og live på tv.
I 2017 indspillede gruppen en ep, der udkom 19. maj 2018. Udgivelsen, der blev fejret med releasefest på spillestedet Radar i Aarhus, vil være første trædesten i Luna Ersahin’s musikalske identitetsrejse – en afslutning og samtidig en begyndelse.

Kl. 15:25 – Tuvaband (NO)

Det Oslo-baserede band Tuvaband er skabt af den norske singer-songwriter Tuva Hellum Marschhäuser. Blandingen af lo-fi produktioner, guitar tilsat reverb, og catchy vokal med masser af lag, skaber en en lyd, der leder tankerne mod kunstnere som Bon Iver og Laura Marling.

Debut singlen “Unknown” fik masser af positiv respons, og fik bl.a. sat Tuvaband på landkortet i England, da BBC 1 gav den spilletid i radioen. Udgivelsen af debut ep’en “Mess” kom i efteråret 2017, og den 2. ep-udgivelse er allerede på tegnebrættet, sammen med en større europa-tour.

SPOT Royal er støttet af puls – NORDISK KULTURFOND

Læs mere om SPOT Royal.