Ida Gard og Aksglæde

Lørdag 7. juli på SPOT Royal v. Immervad i Aarhus.

Kl. 14:30 – Ida Gard

Det er ikke hver dag en ung og håbefuld musiker takker nej til en pladekontrakt. Ikke desto mindre var det lige netop det, Ida Gard gjorde efter sejren i DRs KarriereKanonen tilbage i 2008. Den kompromisløse sangerinde ville gå sin egen vej – og det har hun gjort lige siden. Indtil videre er det endt ud i tre albums og et hav af koncerter, hvor hun har fortryllet både publikum og anmeldere med hendes storytelling punk.

Der skulle gå tre år fra sejren i KarriereKanonen, før debutalbummet ‘Knees, Feet & the Parts We Don´t Speak Of’ lå klar i november 2011. Debuten blev modtaget med masser af ros til den stærke sangerinde, bl.a. fra den garvede musikanmelder Torben Bille, der kaldte det “en debut der bringer armene i vejret og får denne lytter til at gå i knæ”. Særligt singlen ‘You Got Some Explaining To Do’ kom i heftig rotation på både P3 og P4.

Siden da er der både kommet et andet og tredje album til, med titlerne ‘Doors’ (2014) og ‘Whomb’ (2016).

Kl. 15:15 – Aksglæde

Bag kunstnernavnet Aksglæde står Jacob Aksglæde, der spiller dansksproget popmusik med tekster, der både er eftertænksomme og dansevenlige.

Aksglæde er topaktuel med singlen ’Kender Du Det’, som følger op på hittet ’Næste Sommer’, der blandt andet blev en af de mest spillede sange på P4 i 2017. Denne sommer tager han et nyt og friskt band med på landevejen, og publikum kan forvente sig en koncert med kvalitetspop indrammet af Aksglædes ærlige og reflekterende tekstunivers, hvor man kan høre inspiration fra forbilleder som både C.V. Jørgensen, Thomas Helmig og Marie Key.

Jacob Aksglæde debuterede med de populære sing-alongs ‘Lille Taarbæktøs’ og ‘Fantomfølelser’. Førstnævnte er netop blevet optaget i Sangbogen, mens ‘Fantomfølelser’ for alvor satte Aksglæde på danmarkskortet som sanger og sangskriver.

I starten af 2018 deltog han i DRs podcastserie ”Elsker dig for evigt” side om side med navne som Peter Sommer, Niels Skousen og Bisse. Aksglædes anmelderroste koncerter og konstante musikalske udvikling lover for et show, du ikke vil gå glip af.

SPOT Royal er støttet af puls – NORDISK KULTURFOND

Læs mere om SPOT Royal.