‘Confessions’ er et værk af den færøske sangskriver Teitur og den amerikanske komponist Nico Muhly. Sammen har de skabt et 14 numre langt værk, hvor teksterne er inspireret af – og direkte hentet fra – videoer og almindelige menneskers kommentarer på Youtube.

Projektet blev startet i 2008 den hollandske by Eindhoven, hvor Nico Muhly i forvejen var composer-in-residence hos byens Muziekgebouw og havde forelsket han sig i husets barokorkester – og den udfordring der lå i at lave moderne værker til et historisk traditionelt orkester, som til dagligt arbejder med helt andre rytmer. Først skabte Muhly og Teitur fire numre sammen – i 2009 ti mere, så der var til en koncertoptræden. Og i oktober sidste år blev ”Confessions” så udgivet af pladeselskabet Nonesuch samtidig med en opførelse i New York.

Til SPOT bliver værket opført med et barokorkester sammensat af musikere fra Aarhus Symfoniorkester.

Teitur er en færøsk sanger og sangskriver, der fik sit internationale gennembrud med albummet ’Poetry & Airplanes’ og har vundet flere DMA-priser som både sanger og sangskriver. Han har tidligere arbejdet sammen med – og skrevet musik til – en lang række internationale stjerner som Seal, Corine Bailey Rae m.fl.

Nico Muhly er en amerikansk moderne komponist, som af The Guardian beskrives som ”one of the most celebrated and sought-after classical composers of the last decade”. Han er den yngste komponist nogen sinde der har leveret værker til Metropolitan Opera i New York, og har en lang række operaer, kammer- og symfoniske værker bag sig.

Aarhus Symfoniorkester stiller med et ”specielt-sammensat-til-lejligheden” barok-ensemble, der som navnet antyder benytter en stemning af strengeinstrumenterne, der var standard for barokken, nærmere betegnet 415 Hz (modsat de 442 Hz man stemmer efter i dag). Den lidt dybere stemning af strengene giver naturligt en mere fyldig, åben og varm klang. Ud over strygere er instrumenterne blokfløjte, cembalo og lut/theorbe.

Koncerten er arrangeret i et samarbejde mellem Aarhus Symfoniorkester og SPOT. Det er trejde år i træk de to parter samarbejder om projekter i forhold til SPOT Festival, Sidste år gjaldt det værket “Beinta” ,med musik af Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð og Allan Gravgaard Madsen som blev opført på SPOT med den store udgave af symfoniorkestret.