Let’s Talk Data I+II

Let’s Talk Data er et seminar bestående af to sammenhængende arrangementer.

Let’s Talk Data I – The datafication of musical taste

Musikforbruget har aldrig været større. Og vi har aldrig vidst så meget om publikum, som vi gør i dag. Hvis vi havde adgang til al den information, som faktisk findes, og ressourcerne til at analysere den, ville vi blive meget bedre til at nå vores publikum. Og spare masser af penge på vores markedsføring. Problemet er, at de færreste af os har adgangen og ressourcerne.

På dette seminar vil vi prøve at belyse disse udfordringer, der indledes med en keynote; ” The datafication of musical taste”, af Rasmus Rex, Assistant Professor & PhD/RUC.

Rasmus Rex Pedersen is Assistant Professor, PhD at Roskilde University.

Presented by Promus & SPOT+

Hvor og hvornår:

SPOT+ 2018: Lørdag 12. maj

Radisson Blu Hotel – Margrethepladsen 1, 8000 Aarhus C

Klokken 13:00-13:30, Room11

Let’s Talk Data II

Musikforbruget har aldrig været større. Og vi har aldrig vidst så meget om  publikum, som vi gør i dag. Tænk fx på den “big data” som skabes, når millioner af mennesker hver dag streamer musik over hele verden. Hvis vi havde adgang til al den information, som faktisk findes, og ressourcerne til at analysere den, ville vi blive meget bedre til at nå vores publikum. Og spare masser af penge på vores markedsføring. Problemet er, at de færreste af os har adgangen og ressourcerne. Og – må vi være ærlige at sige – heller ikke de fornødne kompetencer. Men på nogle vigtige områder er der hjælp at hente. Også for musikere, sangskrivere og DIY-producenter. På seminaret “Let’s Talk Data” har vi samlet fire aktører, som præsenterer deres respektive tjenester, der på forskellig måde bidrager til en større grad af viden og transparens. De vil også give deres bud på den fremtidige udvikling på området.

Mød:

  1. Lars Ettrup, direktør for Linkfire. Lars vil præsentere sin tjeneste, som skaber nye muligheder for at forbinde fan og kunstner mere effektivt gennem smartlinks til publikums foretrukne musik-apps.
  2. Niels Mosumgaard, formand for DPA og KODA. Niels vil præsentere det nordiske samarbejde, Polaris Future Lab, hvis formål er at øge tempoet, effektiviteten og gennemsigtigheden i administrationen af udbetalingerne til sangskrivere og musikforlag.
  3. Helienne Lindvall, Head of Europe, Business & Songwriter relations hos Auddly.com. Helienne vil præsentere den svensk baserede tjeneste, som kalder sig en ‘song data hub’, og har som mål at skabe sikrere og mere gennemskuelige registreringer og pengestrømme for sangskrivere.
  4. Jesper Skibsby, direktør for Warm. Jesper vil præsentere sin radiomonitoreringsservice, der holder øje med 23.400 radiostationer (FM, DAB og online) i mere end 120 lande – i real time.

Moderator: Jesper Bay (MusicMatters, direktør for DKK)

Præsenteret af Promus i samarbejde med SPOT+

Hvor og hvornår:

SPOT+ 2018: Lørdag 12. maj

Radisson Blu Hotel – Margrethepladsen 1, 8000 Aarhus C

Klokken 13:45-15:45, Room 11