Historien om SPOT

SPOT har siden 1994 været udstillingsplatform for den danske og sidenhen også den nordiske musik. I mere end 25 år har SPOT haft en central rolle i at give sceneplads til de nye talenter og den nye musik, og gennem årene har mange store navne trådt nogle af deres første musikalske skridt på festivalen i hjertet af Aarhus

SPOT Festival opstod i 1994, som et samarbejde mellem ROSA, Carlsberg Bryggerierne, Morgenavisen JyllandsPosten og Roskilde Festival. Frem til 2010 blev festivalen drevet af ROSA, men i 2010 etablerede SPOT sig som en selvejende Institution, der i et fortsat samarbejde med ROSA og MXD producerede festivalen. Fra 2016 kom Promus med som samarbejdspartner og co-producent af det branchefaglige videns-og netværks koncept SPOT +. Derudover samarbejder SPOT med en lang række lokale, nationale og internationale virksomheder, foreninger og institutioner om tilrettelæggelse og afvikling af festivalen. Med en målaftale med Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg og Aarhus Kommune er det SPOTs opgave og mål – som international formidlingsplatform – at styrke den nyere danske musiks udvikling, såvel nationalt som internationalt.

SPOT har i årenes løb præsenteret mange nye navne og nyt materiale fra danske og nordiske bands og artister. Flere af dem har opnået deres nationale såvel som internationale gennembrud med deres showcase på SPOT. Herunder kan du rejse tilbage i tiden og bladre gennem plakaterne med alle de navne, der har optrådt på SPOT gennem de sidste 25 år.