Aarhus Calling 2021 stod i fællesskabsåndens tegn

Musikalske udvekslinger og masser af talent var opskriften på en vellykket udgave af Aarhus Calling 2021 i september under SPOT Festival

De professionelle mødelokaler i The House, der tidligere husede Stereo Studio på Ryesgade, dannede rammerne for den sjette udgave af sangskriver- og producermekkaet Aarhus Calling. Siden begyndelsen i 2015 har Aarhus Calling hentet producere og sangskrivere til Aarhus under SPOT Festival, hvor A-listen, såvel som de 12 helt ukendte talenter, får lov til at brede visionerne ud. 

Som så meget andet måtte den årlige musik-camp udgå i 2020, men det gjorde også kun, at en 2021-versionen var mere efterspurgt og savnet. Stifter og direktør hos Aarhus Calling, Rewan Riko, kan her i ugerne efter virkelig mærke, hvad det betød at være i gang igen.

“Stemningen var unik, folk var euforiske, og den fællesskabsånd, der oftest kommer på dag to, opstod allerede fra første sekund. Alle deltagende smeltede bare sammen på en meget konstruktiv måde,” lyder det fra Rewan Riko. 

Talenter på TikTok

De unge talenter på Aarhus Calling udgjorde som altid en stor del af campen, og årets tolv udvalgte fik også vist, at niveauet bare bliver bedre og højere for hvert år – primært fordi der er skabt en kultur omkring sangskrivning og produktion, som Rewan Riko forklarer det.

“Alle deltagende til Aarhus Calling er på lige fod under campen, og der er nærmest skabt en slags bevægelse omkring den kommercielle sangskrivning og produktion i Danmark – hvilket er vores fokuspunkt. Der er en stor forståelse for, hvordan man arbejder med sangskrivning og produktion, og som arrangør gør det mig stolt, at Aarhus Calling har sat skub i tingene, og at vi kan præsentere så dygtige, nye talenter for de erfarne folk i branchen, især dem fra udlandet,” fortæller Rewan Riko.

Et nyt tiltag i søgen efter talent var platformen TikTok, der især har fokus på musikalske elementer i de små, korte videoformater. Og det viste sig at netop en TikTok-kampagne til talenthvervning var en god ide – der sidder nemlig mange dygtige unge mennesker rundt omkring på deres værelser, og de skal bare have chancen. 

En af de talenter, der vandt TikTok-konkurrencen, var Siri Worsøe, der også løb med prisen ‘AC21 Best Talent Song Award’, sammen med to andre vinder-talenter, Samuel Ledet og Marie Foged. De tre vandt foruden prisen også en tur til UK, hvor de skal videreudvikle deres talent.

TikTok viste, at online talent-rekruttering i den digitale tidsalder er værd at satse på, og man kan nok regne med at finde Aarhus Calling på platformen igen til næste år. 

Succesfulde resultater

Alting skal i gear igen, og rejsemulighederne spændte en smule ben for mængden af gæster fra udlandet. Det gjorde dog ikke noget, for de kræfter der stillede op, var som altid i top. Blandt dem, der udlånte deres musikalske evner i nogle dage, var producer og sangskriver Benjamin Lasnier, der blandt andet har lavet beats til Justin Bieber, samt den engelske sangskriver og artist Jasmine Thompson – blot for at nævne få. 

Og som altid kom der også en masse musik ud af dagene i Aarhus. Med så meget talent samlet et sted, kan det næsten ikke undgås, og forhåbentligt kommer det også ud på playlisterne i nærmeste fremtid.

“Der blev lavet sange, som med sikkerhed bliver cuttet, så det er bare med at holde øje,” lyder det til slut fra Rewan Riko.