Holdet bag Oscar-vindende film ”Druk”: ”Det tog måneder at finde den perfekte sang”

Ved dette års Oscars hev den danske film ”Druk” den gyldne statue med hjem for bedste udenlandske film. Ikke bare er det en fantastisk film, men også musikken har fået stor cadeau – især nummeret af det danske band Scarlet Pleasure.

Af Henriette Søvsø Szocska

Det lille mødelokale er fyldt til randen med folk, der glædeligt venter på at høre nærmere om den prisvindende film. Editor Anne Østerud, producer Kasper Dissing og music supervisor Mikkel Maltha arbejdede tæt sammen med instruktøren, Thomas Vinterberg, på filmen ”Druk”. De er i dagens anledning mødt op for at fortælle om historien bag musikken til filmen.

Hvis du har set filmen eller lyttet med i radioen, så kender du nok allerede nummeret af den danske pop-trio Scarlet Pleasure, ”What a Life”, der optræder i både traileren og flere steder i filmen. Sangen, der har lagt lyd til en af de mere ikoniske scener i filmen, er fundet efter flere måneders søgen i en stor rodekasse bestående af flere tusinde sange af alverdens genrer.

”Vi skulle finde en sang, der matchede Mads’ ekstatiske dansescene og filmens stemning. Den skulle være perfekt”, siger Mikkel Maltha og fortsætter: ”Det var faktisk slet ikke os der fandt nummeret. Det var Vinterbergs kone.”

Oprindeligt var det dog ikke dette nummer, som holdet havde tiltænkt den ikoniske dansescene med Mads. Det var herimod et nummer af den amerikanske sangerinde Billie Eilish. Men det projekt faldt hurtigt til jorden. ”Vi fik egentligt grønt lys fra Billie Eilish, men vores budget kunne simpelthen ikke følge med”, siger Anne Østerud med et smil på læben. Men heldigvis var Scarlet Pleasure mere end klar på at lade deres sang indgå i filmen. De tillod også holdet, at modificere og lege med nummeret, så det kunne passe helt perfekt til dansescenen. ”Det har været det absolut tætteste kreative arbejde vi nogensinde har haft med en kunstner”, siger Mikkel Maltha.