Podcasten Setlist gik live med de hotteste branchehistorier fra musikugen, der gik

Af Amanda Büchert

Grundlægger og administrerende direktør af organisationen Complete Music Update (CMU) Chris Cooke inviterede fredag eftermiddag ind i ’podcaststudiet’ på Radisson Blu for at diskutere fem udvalgte historier, der har været oppe at vende i musikbranchen i løbet af de sidste syv dage. Med sig til at diskutere de fem historier havde Chris Cooke et kyndigt panel bestående af Maria Borg fra Disco:wax og Sony Music, Helienne Lindvall fra Novello Awards, Daniel Nordgård fra Universitetet i Agder, Josh Greenberg fra Green Mountain Lodge og Stein Bjelland fra Music Norway. 

At komme om bag scenen – eller rettere, bag optagelsen – er altid fedt. Det giver en helt anden oplevelse, når man er vidne til de dynamikker, der opstår blandt deltagerne og kan se deres reaktioner og ansigtsudtryk. Stemningen i lokalet var god og afslappet, behændigt facilliteret af Chris Cooke, som med ivrige armbevægelser præsenterede de udvalgte historier, og sammen med panelet hjalp os til at blive klogere på nogle komplicerede, branchespecifikke problemstillinger. 

Dagens emner spændte vidt og bredt. Vi blev blandt andet klogere på hvorfor Epic Games har sagsøgt Apple og kampen mod den såkaldte “Apple skat”, hvordan Portisheads cover af Abba sangen ‘SOS’ har formået at få en indtjening seks gange højere end normalen, fremtidens politisering af streamingtjenester, og hvad paneldeltagerne egentlig synes om prisuddelingsshows. Det var spændende at få et lille indblik i en branche, som ellers kan virke uoverskuelig for udenforstående. 

Hvis du gerne vil lytte med, blev samtalen heldigvis optaget og vil være at finde på completemusicupdate.com indenfor de næste par uger.