At præsentere sin musik for syv af musikbranchens garvede profiler og en fyldt sal, kan sagtens gøres hyggeligt og uformelt

Foto: Allan Niss

Af Amanda Büchert

At skulle pitche sin musik for et panel af erfarne musik supervisors, for efterfølgende at få feedback foran et publikum, hovedsageligt udgjort af andre branchefolk, lyder umiddelbart rimelig nervepirrende. Men modsat hvad man skulle tro, var Pitch Your Music to Music Supervisors præget af en let og lattermild stemning.

Pitch Your Music to Music Supervisors er et tilbagevendende koncept på SPOT+, som har til formål at give aspirerende musikere og producere mulighed for at lære af professionelle branchefolk og udbygge deres netværk. Arrangementet fandt sted torsdag eftermiddag, hvor et panel bestående af Samuel Diaz fra CBS, Megan Babour fra Buddha Jones, Milena Fessman fra Cinesongs, Jesper Gadeberg fra Musicstylist.com, Yvette Meltoyer fra Sounds in Color Music og Bobby Gumm fra Trailerpark blev præsenteret for syv tracks, udvalgt af ”en mystisk gruppe mennesker – vi ved ikke hvem de er, men de ved tydeligvis noget om musik,” som moderator Pam Lewis-Rudden kækt proklamerede. Stemningen i rummet var således straks etableret, og mindede mest af alt om en afslappet feedback-session i en skole- eller universitetsklasse.

Én efter én blev sangene gennemgået, hvorefter supervisorne gav deres feedback. Den bød især på en masse helt konkrete forslag til, hvad der skulle til for, at numrene ville sælge godt i deres branche. Læringspotentialet var højt, ikke kun for de kunstnere, som var blevet udvalgt til at pitche deres numre; også resten af publikum kunne drage fordel af de mange tips og tricks.

Men det var især netværksdelen, som tiltrak andre ved arrangementet. Musikeren Nanna Prip var selv inde og pitche et af sine numre til det tilsvarende arrangement for tre år siden. Hun fortæller, at hun er vendt tilbage, fordi hun er nysgerrig på at høre hvad der rører på sig i branchen, men især for at mingle med de tilstedeværende supervisors. At det var formålet for flere af de tilstedeværende, viste sig tydeligt, da den officielle del af arrangementet var ovre; publikum samlede sig straks om paneldeltagerne og snakken brød lystigt løs. Pitch Your Music To Music Supervisors levede altså fuldstændig op til sit formål: At give aspirerende kunstnere mulighed for at lære fra og skabe netværk med nogle af branchens mere garvede profiler.