Kommentar: Vi mærker det store pres for at få hjulene i gang igen

Foto: Søren Rajczyk

I går var en mørk dag for festival-Danmark, og vores tanker går ud til alle vores kollegaer, der igen har måtte lukke ned for sæsonen, før den er startet – vi glæder os til at se jer og alle jeres festivaler igen i 2022.

Situationen mange måneder frem virker lige nu lettere kaotisk – hvilke spilleregler gælder hvornår, og hvilke undtagelser gælder for hvem? Det er naturligvis også noget, der præger os og vores planlægning i SPOT.

En stor del af vores program består altid af de mindre navne og nye talenter i musiklivet. En gruppe af artister der især er ramt på den manglende mulighed for at kunne udvikle et publikum og en kendskab til deres musik, og så hårdt ramt som musikbranchen er som helhed, kan vi godt frygte, at der bliver knapt med kapital og power i musiklivet til at understøtte talentudvikling.

Derfor er vi også ekstra opsatte på at få SPOT 2021 til at lykkedes i medio september, så vi fortsat kan bidrage til en platform for nye, såvel som etablerede navne. Og vores forhåbning er naturligvis, at kunne afvikle under så normale forhold, som regeringen flere gange har varslet.

Der er en berettiget frygt for, at vaccineprogrammet løbende ændrer sig alt efter de politiske prioriteringer, hvorfor koncertlivet kan være truet langt ind i efteråret eller endog længere. Men vi mærker det store pres fra kunstnere, musikliv og publikum på at få hjulene i gang igen. Og vi gør vores ypperste for at tilrettelægge alle aftaler i overensstemmelse med de svingende, men gældende krav fra myndighederne.

Det ville næsten være for trist ikke at tro på, at pandemiens skygger er små eller helt væk til den tid – så lige nu er der grundlag for at glæde sig til at møde en stor del af Danmarks spændende, nye kunstnere og musikere i centrum af Aarhus den 16-17. september. 

Måske bliver vi tvunget til at reducere billetsalget? Måske må vi tage særlige forholdsregler?

Vi ved det endnu ikke, men vi tror på, at de udfordringer, der måtte komme de næste par måneder, nok ender lykkeligt, så vi kan mødes i september til SPOT 2021.