Erika De Casier begejstrer anmeldere i ind- og udland med nyt album

Erika De Casier.

Det er kun lige knap et år siden, at portugisisk-fødte Erika De Casier skrev under på en pladekontrakt med engelske 4AD, der – udover Erika – også huser artister som Bon Iver, Future Islands, Beirut og Purity Ring. I sidste måned (21. maj 2021) manifesterede samarbejdet sig så i Erika De Casiers første albumudgivelse på 4AD, Sensational – og Ekstra Bladet kunne for nyligt berette, at anmeldere verden over er mildest talt begejstrede.

Pitchfork skriver, at “De Casier’s got a soft voice but a big personality, and even at its most muted, Sensational radiates charm”, mens The Guardian beskriver musikken med ordene “it’s music that looks to the past, made by an artist too original to be a revivalist: memories and retrospection rearranged into something fresh”.

CLASH, der giver albummet karakteren 8/10, holder sig, ligesom mange flere af de største musikmedier, heller ikke tilbage med de rosende ord: “Everything she touches turns to gold. Her creativity knows no bounds. And with her European tour seeing her travel to Berlin, London, Paris and beyond, it’s clear that she is prepared to make her mark”.

Tilbage i oktober bragte MXD – Music Export Denmark et interview med Briana Cheng, der er A&R ved 4AD, hvor hun pointerede, at det var koncerten på SPOT 2019 der overbeviste hende om, at Erika var klar til at samarbejde med et stort internationalt label. Briana havde helt og aldeles ret.

Tilbage står så spørgsmålet: Har du hørt Sensational endnu?

Foto: Dennis Morton