Nordic Beats vender tilbage til SPOT 2021

Foto: Sanne Wijkamp

I 2019 så Nordic Beats-konceptet dagens lys på SPOT. En scene med otte nordiske  hip-hop talenter, en DJ, en mikrofon og et veloplagt publikum var opskriften på en succes, der nu vender tilbage til SPOT i september. Booker hos SPOT, Albert Fajardo-Helmig, er glad for konceptets succesfulde start i 2019, og at Nordic Beats igen bliver en del af programmet:

“Nordic Beats er en to timers showcase, hvor vi stræber efter at præsentere en række af de mest interessante unge artister indenfor den urbane lyd. Og det er samtidig også vores forsøg på at sikre os pladser og fokus på festivalen til netop denne type artister i den urban musik, der aldrig har været mere relevant end i disse år”, fortæller Albert Fajardo-Helmig.

En af SPOT Festivals fornemmeste opgaver har altid været at sætte fokus på de upcoming talenter og den nye musik, og Nordic Beats stiller som koncept skarpt på især den urbane del af talent scenen. Der er succeshistorier fra hvert SPOT-år, hvor nye navne finder fodfæste i branchen og skaber opmærksomhed omkring deres musik – og Nordic Beats artisterne er ingen undtagelse.  Lillebittebock (DK), Baby Bino (DK), Michael Williams (DK), Flóni (IS), Kamelen (NO), Mangera (DK), Nikotin (DK) og Jelassi (SE)  udgjorde line-up’et for to år siden, og sidstnævnte svenske indslag har netop fået en musikalsk anerkendelse i hjemlandet.

Rapperen Jelassi vandt titlen som “Fremtidens Artist” til det svenske P3 Guld for to uger siden – pendanten til Talentprisen ved det danske P3 Guld. Allerede i 2019 var Jelassi nævnt som et af Sveriges mest lovende nye rap artister, hvor hun både skabte opmærksomhed omkring egne udgivelser, samt hendes samarbejder med andre nordiske rappere.  

“Det er en stor fornøjelse at se Jelassi vinde den svenske P3 Guld Talentpris. Det sætter endnu en gang en streg  under, hvor meget talent der bevæger sig inden for de urbane genre, og hvordan denne type lyd har bevæget sig mere og mere i retning af at være det nye mainstream,” lyder det fra Albert Fajardo-Helmig.

Vi glæder os til at præsentere en håndfulde nye hip-hop og urban talenter til endnu en omgang Nordic Beats til SPOT 2021.

Nordic Beats på SPOT 2021 laves i samarbejde med Soundvenue