Q&A – JJ Paulo

D. 15.11 præsenterer SPOT Nights JJ Paulo på Atlas. JJ Paulo udgav sin første single “Baba Mufasa” tilbage i 2016 og har sidenhen udgivet ep’en Born in Africa (2017) og senest ep’en Bujoram (2019). JJ Paulo kombinerer klassiske r&b-toner og hiphop-beats med sine tanzananiske rødder, som både brænder igennem musikalsk og når han performer med bandet live.  

Hvad tænkte du, da du fik at vide at du skulle spille SPOT-Nights?

Jeg var ved at lave afrikansk grillkylling, da jeg fik jobbet bekræftet. Først tænkte jeg fedt – sikke en ære! Og derefter at jeg havde glemt at krydre min elskede kylling med paprika.    

Hvordan har du brugt den indlagte Corona-pause musikalsk? 

Jeg har lavet min EP færdig, der udkommer d.27. november 2020. De to første singler er allerede blevet spillet flere gange på P4 og P3, så modtagelsen har været god. Udover det har jeg udvidet mit band. Hvor meget jeg har udvidet det må i se til koncerten til SPOT Night.

Hvad har du gjort for at holde dit navn varmt under Coronaen-pausen?

Jeg har som tidligere nævnt udgivet to singler, og ligenu er jeg på min første Danmarks-turné. Den består af 14 koncerter, nogle af mine koncerter har været i samarbejde med ROSA. Turneen slutter med min udsolgte headline koncert på Loppen, så jeg er brandvarm. Jeg er så varm, at jeg kan tage en rå kylling i hånden, og 15 minutter senere har du en afrikansk grilkylling.

Hvad er det vigtigste for dig når I spiller live?

Mine koncerter giver publikum et kys af min afrikanske kultur – det vigtigste for mig har altid været at give publikum et indblik i min kultur. Hvis publikum under min koncert formår at få en bedre forståelse for min kultur, så er jeg lykkelig. Jeg tror nemlig på, at man med en bedre forståelse for andre kulturer end sin egen kun kan blive et bedre menneske – og så kan vi slippe af med sådan noget som racisme og fordomme.  

Hvordan er dine tanker om det “det nye koncertformat”. At der er færre publikummer samt det, at publikummet sidder ned?

Giv mig en scene og jeg er lykkelig, giv mig et publikum og jeg tager dem til Afrika.  

Hvilke følelser og oplevelser håber du at publikummet står tilbage med efter koncerten? 

Jeg er verdens bedste performer, hvis de ikke bliver blæst bagover giver jeg dem personligt pengene tilbage. 


Billetlink: https://fondenvoxhall.dk/koncerter/deadpan-jj-paulo/