Q&A – Gurli Octavia

Gurli Octavia har med sine tre ep-udgivelser, og senest singlerne “Drinks” og “We Leave the Night Young”, som varsler hendes debutalbum, markeret sig som en overbevisende sangskriver. Vi har talt med sangerinden i forbindelse med hendes koncert til SPOT Nights d. 14.11 på Atlas.

Hvad vil du siger kendetegner din musik? 

Det er musik skrevet af mennesker, om mennesker, til mennesker. Den er dynamisk og til tider ambivalent. Ligesom mig. Ligesom de fleste. Der er noget på spil og noget på hjerte, og så er der nok også en eller anden insisterende melankoli i alle mine sange, som vist er en del af mig, jeg kan i hvert fald ikke helt ryste den af mig, i musikken 🙂

Hvad tænkte du da du fik at vide at du skulle spille SPOT-Nights?

Jeg blev glad! 

Der er jo ingen tvivl om at ærgrelsen over, at SPOT måtte aflyses var meget stor. Og jeg glæder mig helt vildt meget til SPOT Festival i 2021, om det så bliver som gæst eller optrædende. Men det er super fedt, at de arrangerer og faciliterer en masse andre fede ting, som dette, og virkelig skønt at blive inviteret med. 

Hvordan har du brugt den indlagte Corona-pause musikalsk? 

Jeg har ikke rigtigt haft pause, mit 2020 har været skide travlt, og jeg har stadig til gode at holde ferie i år 🙂 Dog har det uden tvivl kunne mærkes at live-delen ikke har fyldt så meget i år, som den plejer, og som vi havde planlagt. Og jeg har virkelig savnet koncerterne. 

Men jeg har bl.a. indspillet og produceret mit album, som snart udkommer. Og selvfølgelig skrevet og produceret en masse nye sange, som jeg glæder mig til at arbejde videre på. 

Hvad har du gjort for at holde dit navn varmt under Coronaen? 

Jeg har udgivet to singler fra mit kommende album, og inden længe kommer den næste. Ej, men jeg tror ikke jeg som sådan har tænkt over at holde mit navn varmt. Jeg har haft et forløb omkring min plade, som var planlagt inden corona, så det har været ret naturligt at følge det, ift. sociale medier og udgivelser, mv. Selvom det er blevet rykket og vendt og drejet en del pga. coronaen. 

Men det her år har været helt sindssygt, og jeg må indrømme at det i lange perioder har virket komplet vanvittigt at skulle prioritere, og fokusere på, at holde sig interessant i en branche, som er i knæ, og i en verden, som er i knæ. Det sætter jo tingene i perspektiv, alt det her, og mit fokus har nok snarere været på det større billede, end på mig selv. 

Hvad er det vigtigste for dig når du spiller live? 

At mit publikum, mit band, spillestedet og jeg selv har en pisse fed aften, hvor vi er nærværende og tilstede sammen, med alt hvad det indebærer. Til mine koncerter må der både grines og grædes, og helst begge dele, og sådan ender det ofte. Man må også gerne danse, men helst ikke her i 2020 selvfølgelig.. Det vigtigste er at give folk en sindssygt god oplevelse, og have det godt mens jeg gør det. 

Hvordan har du det med “det nye koncertformat”. At der er færre publikummer samt det, at publikummet sidder ned? 

Blandet. Jeg har mere end nogensinde lyst til at danse til musikken og med mit publikum, og det er klart en udfordring, at det er noget man decideret ikke må. At der på den måde er grebet ind i hvordan vi må eksistere sammen. Men jeg omfavner det, og nyder at formatet lægger op til noget mere refleksivt og nærværende. Det kan bestemt også noget. Jeg var til en koncert forleden, med et band hvor jeg normalt ville danse rundt og give den gas, og pludselig sad jeg og hørte teksterne på en helt anden måde end jeg før havde gjort. Det kan også noget. Bestemt.

Hvilke følelser og oplevelser håber du at publikummet står med efter koncerten?

Jeg håber at de har haft en vildt fed oplevelse og at de har en eller anden følelse af… samhørighed måske? Jeg synes det er svært at skulle sætte ord på hvad andre mennesker skal føle og opleve, men jeg håber bare at de får lige præcis den oplevelse og følelse de har brug for, dér hvor de er.


Billetlink: https: //fondenvoxhall.dk/koncerter/suni-gurli-octavia/