Q&A – Søren Stensby

“Corona-pausen har været alt andet end en pause. Da koncerterne blev aflyst på stribe, har jeg i stedet vendt energien indad og brugt tiden på at lave ny musik”, Søren Stensby

Vi har talt med Søren Stensby, som sammen med First Flush spiller den første koncert i koncertrækken SPOT Nights d. 25.10. Her kan du blandt andet læse om, hvordan det er at være musiker i en Corona-tid, og om at optræde i det nye koncertformat.

Hvad tænkte du, da du fik at vide, at du skulle spille SPOT-Nights?

Det at blive inviteret til at spille til SPOT Nights er for mig et lyspunkt i et musikalsk set magert år, som har bragt mange skuffelser. Selvom aflysningen af SPOT i foråret var absolut nødvendigt, var det forbundet med en stor del ærgrelse, da jeg lige havde udgivet min første solo-plade og tænkte, at SPOT skulle være hovedbegivenheden omkring udgivelsen med et brag af en koncert.

Hvordan har du brugt den indlagte Corona-pause musikalsk?

Corona-pausen har været alt andet end en pause. Da koncerterne blev aflyst på stribe, har jeg i stedet vendt energien indad og brugt tiden på at lave ny musik. Med mit solo-projekt har jeg mest fokuseret på nye kompositioner. Samtidig har pausen også givet ro til at gå i dybden og arbejde med at forfine mine egne lyde – noget som der sjældent er overskud til normalt imellem turneer og indspilningsprojekter.

Hvad er det vigtigste for dig når du/I spiller live?

Med mit soloprojekt er det ok, at publikum lader tankerne vandre og at musikken blot er med til at fremkalde eller nuancere nogle følelser og tanker, som publikum har omkring de forskellige situationer, de nu engang er i.

Hvordan har du det med “det nye koncertformat”. At der er færre publikummer samt det, at publikummet sidder ned?

Jeg synes det bliver bedre og bedre efterhånden som både publikum vænner sig til det, og spillestederne bliver bedre til at skabe nogle afslappede rammer under de nye restriktioner. De sidste to koncerter, som jeg spillede i september, var begge rigtig gode oplevelser, hvor der var en meget intim og nærværende stemning blandt det siddende publikum, så jeg er meget optimistisk på det nye koncertformats vegne.

Hvad kan publikum forvente af koncerten?

Publikum kan forvente en koncert med meget drømmende musik. Med på scenen har jeg cellisten Sara Bache og pianisten Andreas Broby, som jeg har lavet pladen sammen med. De er begge enormt dygtige musikere og sammen arbejder vi med at skabe en lyd som blander melankolske klassiske strygermelodier med elektroniske lydflader og støvede klaverklange. Det er samtidig vores første koncert i år, så vi vil helt sikkert på gå scenen med en helt enorm energi og glæde over endelig at komme ud at spille koncerter igen.


Billetlink: https://fondenvoxhall.dk/koncerter/spot-nights-soeren-stensby-first-flush/