Q&A – Ida Laurberg

Ida Laurberg er et ungt talent, men har trods sin unge alder flere års erfaring på den danske musikscene. Den 20-årige sangerinde fra Helsinge udgav sin første single Puppy Dog Eyes i en alder af 16 år, som i dag har rundet over 20 milioner streams på Youtube og Spotify. I 2019-20 har hun udgivet flere singler samt EP’en Phase Five, og været varmet op for både Nicklas Sahl og Jada.

D. 26. oktober slår Ida Laurberg forbi SPOT Nights i Aarhus, hvor hun spiller dobbeltkoncert med Sunx. Vi har i den anledning lavet et Q&A med sangerinden, og her fortæller hun blandt andet om vigtigheden i at føle sig tryg på scenen, og om hendes konstante trang til at lave musik.     

Hvad tænkte du da du fik at vide at du skulle spille SPOT Nights?

Jeg synes personligt at live delen af mit job er noget af det fedeste. Så det bare virkelig dejligt når man kan få lov til at komme ud og spille lidt – hvilket jo har været ret begrænset i den her tid.

Hvordan har du brugt den indlagte corona pause musikalsk? 

Jeg brugte det meste af lockdown på at lave min debut ep. Så udover at de koncerter jeg skulle have spillet blev aflyst, så føler jeg ikke rigtig at jeg har holdt en pause – jeg laver altid musik

Hvad har du gjort for at holde dit navn varmt under coronaen?

Jeg tror ikke jeg har gjort noget bare for at holde mit navn varmt. Jeg fortsatte med at skrive nyt musik og kommer så meget ud som muligt. Men det gør jeg mest af alt bare fordi det er noget jeg har lyst, og så må man bare håbe at folk stadig fucker med det.

Hvad er det vigtigste for dig når du spiller live? 

Det vigtigste for mig er at føle mig tryg, hygge mig med musikken og have det sjovt. For hvis jeg er tryg og har en fest med det, så kommer publikum også til at mærke den energi.

Hvordan har du det med det nye koncert format?

Det er både a blessing and a curse. Der er selvfølgelig noget helt magisk ved et stående tætpakket publikum – og jeg savner det! Men når nu det ikke kan være anderledes så er der også noget helt specielt ved det mere intime.

Hvad kan publikum forvente af koncerten?

Det altid svært at sige præcis hvad publikum kan forvente. Men med min musik kan man nok altid forvente at blive taget igennem hele følelsesspektret.              


Billetlink: https://fondenvoxhall.dk/koncerter/spot-nights-ida-laurberg-sunx/