Der kommer i år øget opmærksomhed på den danske, elektroniske musikscene på SPOT Festival 4. – 7. maj. Festivalen har allerede booket navne som Av Av Av, CODE WALK, Faustix m.fl. – og med dagens offentliggørelser får det elektroniske program endnu mere tyngde.

I samarbejde med bookere fra det aarhusianske spillested TAPE og aktører på den elektroniske scene i København, er der lørdag aften under SPOT sammensat et program med et lille udpluk af navne, som viser en spændende tendens indenfor elektronisk musik i Danmark lige nu.

Navnene, der præsenteres lørdag aften som en samlet flade på TAPE, er en blanding af ni lokale og nationale artister:

Central // Courtesy // Erosion Flow // Frederik Heidemann // Grammar of Movement // Rosen og Spyddet // Rune Bagge // Sortlegeme // SØS Gunver Ryberg

En af kuratorerne bag programmet er Theodor Clausen, som har ti års erfaring på den elektroniske scene fra blandt andet gadefestivalen Distortion, label manager på Sound of Copenhagen og som udøvende artist.

Han siger om baggrunden for programmet:
”Det, der kendetegner den elektroniske scene i Danmark bedst lige nu, er kollektivismen. Artisterne står sammen om udgivelser og koncerter. Vi ser nogle rigtig stærke sub-miljøer i øjeblikket som for eksempel Regelbau i Aarhus. I et internationalt regi opfattes disse miljøer meget seriøst, og de har opnået at få et stort udenlandsk fokus på sig. Men i en dansk kontekst er det ikke en stor scene. Det er det, vi gerne vil sætte fokus på denne aften.”

Lørdagsprogrammet på TAPE er ikke det eneste indslag med fokus på elektronisk musik på SPOT. Flere programpunkter vil blive annonceret løbende.

Foto: SØS Gunver Ryberg / Camille Blake