SPOT Royal er navnet på en række koncerter med nyere dansk musik, der henover sommeren præsenteres fra den nye SPOT scene ved Immervad, overfor Den spanske Trappe.

SPOT Royal giver nu borgere, byens gæster og turister en koncertscene, hvor de kan opleve spændende nyere musik fra – ikke blot Aarhus, men hele landet på fastlagte lørdage i løbet af sommeren.

Denne lørdag d. 24. juni fra kl. 14-16 kan man opleve dreamfolk duoen i The Attic Sleepers og den lokale sangskriver Martin Baltser og hans band.

The Attic Sleepers
Den alternative folkduo er tilbage med den nye single ‘Leopard’. Det følger op på EP’en ’Lanquin’ fra 2015 som kastede singlerne ’Lines’ og ’Airport’ af sig. Sidstnævnte var årets mest spillede sang på P6 Beat med 600 afspilninger.

2015 var året, hvor Mathias Barfod (vokal, guitar) og Matias Knigge (trommer) slog deres navn fast på musikscenerne landet over. Heriblandt højtprofilerede festivaljobs som Roskilde Festival, Smukfest, Offspring i Tivoli, Musik I Lejet, Alive Festival, Trailerpark Festival, Wonderfestiwall og SPOT Festival.

Deres nye lyd er et rendezvous mellem et elektronisk pulserende univers og et rustikt akustisk lydbillede. Nogle sange er draperet i en organisk instrumentering med trompeter, klaver og violin, hvorimod andre numre rummer et langt mere sfærisk scope med bredt anlagte synths og flødeagtige pads i fokus.

Martin Baltser
Martin Baltser spiller electrofolk og har base i Århus. Det halv akustiske setup består af sanger Martin baltser, guitarist Sune Pors, Bassist Thomas Friis, og trommeslager Jonas Nicolaisen. Musikken er altid med en nærværende nerve og karakteristisk for musikken er dens fængslende ro som af og til brydes af fremmede fragmenter. Kærlighed til mænd, lyrik og melodi skinner igennem og tager alle med på en skrøbelig og på samme tid storslået rejse bundet sammen af Baltsers klare falset.
Første single tog fart og mere end 20 veletablerede musikblogs og sites anbefalede sangen ’call me wild’ som senere blev danset til af en professionel dansegruppe i LA.