Film: Optimisterne

Søn 7. maj 12:40 | Øst for Paradis – Sal G

Dokumentarfilmen ‘Optimisterne’ handler om et kvindeligt senior-volleyballhold. For hvem siger, at man ikke kan spille volleyball, når man er 98 år? 

Goro beviser i hvert fald det modsatte, når hun som alderspræsident på et hold kvindelige seniorer fra den norske by Hamar går forrest med sin viljestyrke, livsglæde og evige optimisme.

Selvom holdet har trænet en gang om ugen i 40 år, er der ikke blevet spillet en eneste kamp i de sidste 30 år. Det skal der ændres på nu, så Goro og de andre damer arrangerer en match mod et herrehold fra Sverige. Men er det ukuelige gåpåmod nok til at slå modstanderne? 

Sportsdokumentarer er ikke noget nyt, men vinklen i ’Optimisterne’ er anderledes end de fleste andre. Dokumentaren følger, som så mange andre i genren, holdet på og uden for træningsbanen – fra de beslutter sig for at spille kamp, over træningsforberedelserne til selve dysten står på.

Men filmen beviser yderligere, at alder ikke er nogen hindring for at realisere sine drømme, og selvom de grå hår blandt damerne er mere fremtrædende end tidligere, er der kun smil, holdgejst og store ambitioner at finde blandt de slagkraftige bedstemødre.