Dylan – Nobel eller ej?

Lør 6. maj 12:45 | Dokk1 – Store sal

Bob Dylan modtog sidste år Nobelprisen i litteratur, og hans lyriske univers blev dermed sidestillet med nogle af historiens største forfatterskaber. Samtidig gjorde sangskrivnings kunsten sit indtog på de bonede gulve. Hør Ph.d i litteraturvidenskab, Neal Ashley Conrad give et indblik i hvad, der gør Dylans tekster så fantastiske, og Dicte og Claus Hempler fortolke og kommentere nogle af deres yndlings Dylan sange.

Deltagere:

Dicte:
Musikeren, komponisten og sangerinden Dicte har har sat sit præg på den danske musikscene i mere end 25 år. Det startede med Her Personal Pain i start 90’erne og siden en succesfuld solokarriere med 8 på CV’et. Udover solokarrieren har Dicte arbejdet sammen med blandt andet DR’s Radio Underholdningsorkestret, Ib Glindemanns Big Band, Ensemble Midt & Vest, Copenhagen Saxophone Quartet og Thomas Blachman.

Claus Hempler:
Clauser en crooner af format og besidder en stemme uden sammenligning. Som solist er han stærkt stemningsskabende og han fortolker med en helt særlig evne til at suge publikum ind i sit musikalske univers. Efter udgivelsen af sit selvbetitlede album ‘Hempler’ blev han hædret med tildelingen af en Steppeulv i 2005 for ‘Årets vokalist’ og prisen som ‘Årets Danske Sanger’ ved Danish Music Awards samme år.

Neal Asley Conrad:
Neal er Ph.d. i litteraturvidenskab, Lunds Universitet. Mag. art. i nordisk litteratur. Skrivelærer, forfatter, freelance-redaktør, litteratur-/rockanmelder og skribent. Han er desuden bag foredragene; ‘Bob Till You Drop’ Om Dylans sangskrivning og kulturelle betydning, ‘Blood On The Tracks’ om det ultimative skilsmissealbum – og ‘Time Out Of Mind’ om den sene Dylan.