Días Nórdicos Latin-Nordic Lab (DK/FO/UK/ES/AR)

Fre 5. maj 16:30 | Godsbanen – Åbne Scene

Hvad sker der, når man sætter vidt forskellige musikere sammen fra Norden, England, Argentina og Spanien i tre dage for at skabe helt ny musik? Morten Varanos Slow Train Soul (DK/UK), Ida Wenøe og Teitur er de nordiske kræfter, som arbejder sammen med den elektroniske troldmand Axel Krygier fra Argentina og den finurlige spanske sanger fra Le Parody m.fl. Et projekt der fletter geografi og genrer. Boblende uforudsigeligt.

Præsenteres i samarbejde med Días Nórdicos og Centro Cultural Recoleta, Buenos Aires.

 

Deltagere:

Teitur (FO)
Færøernes store musikalske profil, der både har udgivet dybt personlige udspil på egen hånd lige siden debut-albummet ”Poetry & Aeroplanes” i 2003, men også helhjertet kaster sig ud i musikalske eksperimenter og samarbejder: Som dette Días Nórdicos-projekt, hvor han senest deltog i Buenos Aires, Argentina i december og med glæde fortsætter blandingen af  nordatlanten med Latinamerika ved dette SPOT.

Simon Gleerup Meiner (DK)
Simon Gleerup Meiner befinder sig på tværs af mange genrer, men altid med udtrykket som 1. prioritet. Det er ikke så meget hvad man spiller, som hvordan man spiller det. Spillet mange koncerter i både ind- og udland og medvirket på flere pladeudgivelser. Bands: The Broken Beats, One-Eyed Mule, You Work For Me Now, Bersærk, Eigengrau

Slow Train Soul (DK/UK)
Slow Train Souls debut album har været vidt omkring. Lady Z og Morten Varanos elegante mix af nujazzelectronica har været på utallige opsamlinger såsom Hotel Costes, Buddha Bar, Nirvana Lounge og Café Mambo med et samlet salg på 1,2 millioner plader.
Nu er de sammen igen for at glæde publikum på verdensplan med deres energiske shows præcis som de gjorde fra Roskilde Festival til Radio City Music Hall.

Ida Wenøe (DK)
Idas musik rummer spor fra både 60-70’ernes folkscene og højskolesangbogen. Fra Carl Nielsen og Sebastian til Joni Mitchell og Leonard Cohen. Men samtidig har musikken noget friskt og nutidigt over sig i både lyd og fortælling, som placerer Ida Wenøe sit helt eget sted – en art folk noir.

Mariana Päraway (Argentina)
Som guitarist, sangskriver, sangerinde og utrættelig udforsker af ethvert instrument, der finder hendes hænder, er Mariana Päraway blevet en multifacetteret kunstner på scenen, hvadenten det er bag en harpe, med en charango eller med sin guitar. Den nysgerrige søgen bliver også reflekteret i sangskrivningen og bliver udtrykt på hendes lydoptagelser.

Diosque (Argentina)
Juan Román Diosque er en argentinsk singer-songwriter og producer. Hans seneste album ‘Constante’ fik stor anerkendelse i nationale og internationale medier. Diosques musik er udtrykt mellem det romantiske, barok, pop og det eksperimenterende. I år udkom singlen ‘Touch My Bones’ fra hans seneste album.

Lucio Mantel (Argentina)
Siden udgivelsen af hans debutalbum, ‘Nictógrafo’, er Lucio Mantel blevet anerkendt som en af de mest prominente kunstnere på den moderne musikscene. Hans akustiske tilgang indfanger frækheden fra rocken, den poetiske tyngde af argentinsk folklore og den latinamerikanske friskhed fra den 21. århundrede.

Axel Krygier (Argentina)
Musiker, producer og komponist. I halvfemserne var Axel Krygier multiinstrumentalist i bl.a. La Portuaria og den sidste Soda Stereo koncertturné. Han har komponeret utallige soundtrack til film, TV og teater. Han spiller i Sexteto Irreal, hvor han var med på indspilningen af ‘Jogging* fra 2010.

Le Parody (Spanien)
Sole Parody, kendt under kunstnernavnet Le Parody, er en musiker fra det sydlige Spanien. Udover at være musiker er hun også poet og feministisk aktivist. Hun begyndte sin musikkarriere som studerende i New York og var medlem af forskellige bands i Madrid. Le Parodys arbejde har konsekvent fået ros for sit genkendelige musikalske stil som inkluderer african folk, Bollywood rytmer, asiatiske ekkoer, flamenco beats og attituden fra raven.

Ricardo Vicente (Spanien)
Komponist, sanger, multiinstrumentalist og folosofi-lærer Ricardo Vicente er et kendt ansigt på den spanske indie-scenei. Efter at have spillet i kendte span ske bands i årevis som Tachenko, La Costa Brava and Nixon startede han solo-karrieren i 2013 med udgivelsen af ¿Qué haces tan lejos de casa? som blev mødt med begejstring fra både publikum og anmeldere. Samme skæbne er overgået det efterfølgende album Hotel Florida (2015).