Días Nórdicos Colours (ES/AR)

Fre 5. maj 18:15
Godsbanen – Åbne Scene

De fire argentinske navne Axel Krygier, Diosque, Lucio Mantel og Mariana Päraway samt spanske Le Parody og Ricardo Vicente er til SPOT for at deltage i Dias Nordicos Latin-Nordic Lab med nordiske musikere. Men her giver de seks navne musikalske smagsprøver på deres egen musik – og uanset den latinske grundtone kommer det til at række lige fra akustisk over rock til elektronisk – og en hel masse midt imellem.

Præsenteres i samarbejde med Zona de Obras og Centro Cultural Recoleta, Buenos Aires.

Mariana Päraway (Argentina)
Som guitarist, sangskriver, sangerinde og utrættelig udforsker af ethvert instrument, der finder hendes hænder, er Mariana Päraway blevet en multifacetteret kunstner på scenen, hvadenten det er bag en harpe, med en charango eller med sin guitar. Den nysgerrige søgen bliver også reflekteret i sangskrivningen og bliver udtrykt på hendes lydoptagelser.

Diosque (Argentina)
Juan Román Diosque er en argentinsk singer-songwriter og producer. Hans seneste album ‘Constante’ fik stor anerkendelse i nationale og internationale medier. Diosques musik er udtrykt mellem det romantiske, barok, pop og det eksperimenterende. I år udkom singlen ‘Touch My Bones’ fra hans seneste album.

Lucio Mantel (Argentina)
Siden udgivelsen af hans debutalbum, ‘Nictógrafo’, er Lucio Mantel blevet anerkendt som en af de mest prominente kunstnere på den moderne musikscene. Hans akustiske tilgang indfanger frækheden fra rocken, den poetiske tyngde af argentinsk folklore og den latinamerikanske friskhed fra den 21. århundrede.

Axel Krygier (Argentina)
Musiker, producer og komponist. I halvfemserne var Axel Krygier multiinstrumentalist i bl.a. La Portuaria og den sidste Soda Stereo koncertturné. Han har komponeret utallige soundtrack til film, TV og teater. Han spiller i Sexteto Irreal, hvor han var med på indspilningen af ‘Jogging* fra 2010.

Le Parody (Spanien)
Sole Parody, kendt under kunstnernavnet Le Parody, er en musiker fra det sydlige Spanien. Udover at være musiker er hun også poet og feministisk aktivist. Hun begyndte sin musikkarriere som studerende i New York og var medlem af forskellige bands i Madrid. Le Parodys arbejde har konsekvent fået ros for sit genkendelige musikalske stil som inkluderer african folk, Bollywood rytmer, asiatiske ekkoer, flamenco beats og attituden fra raven.

Ricardo Vicente (Spanien)
Komponist, sanger, multiinstrumentalist og folosofi-lærer Ricardo Vicente er et kendt ansigt på den spanske indie-scenei. Efter at have spillet i kendte span ske bands i årevis som Tachenko, La Costa Brava and Nixon startede han solo-karrieren i 2013 med udgivelsen af ¿Qué haces tan lejos de casa? som blev mødt med begejstring fra både publikum og anmeldere. Samme skæbne er overgået det efterfølgende album Hotel Florida (2015).