Torsdag under åbningen af årets SPOT festival, der finder sted i Aarhus denne weekend, uddelte SPOTs mangeårige sponsor og samarbejdspartner omkring DFDS RockCruise, DFDS Seaways, årets RockCruise-legat til sanger, musiker og komponist Jacob Bellens.

Igennem sin solokarriere og med en baggrund i bandsene I Got You on Tape og Murder, har Jacob Bellens siden 2006 været en fremtrædende skikkelse på den danske musikscene.

Om baggrunden for uddelingen af legatet siger Kevin Thyge Helsinghof, landechef for DFDS Seaways Danmark:

”Bredden i Jacobs værk er en af grundene til, at han skal modtage årets pris. I gennem sit virke med bands, som solist og gæst på adskillige forskelligartede produktioner, har Jacob desuden fremført sine sange med en usvigelig sikkerhed i stemmen. Og sikkerheden er netop det, der får Jacobs sange til at stikke ud imellem alle de andre. De er nemlig ikke bare gode, de er også, selvom de kan være skrøbelige og indadvendte, virkelig sikre på sig selv.  

DFDS ønsker med uddeling af denne pris at belønne og værdsætte den kunstneriske insisteren som Jacob gennem sit virke i snart mange år har lagt for dagen”.

Om RockCruise-legatet: DFDS Seaways er med dette legat engageret i udviklingsmulighederne for danske musikere og bands, og legatet kan disponeres frit af artisten – i forbindelse med koncerter, pladeindspilninger eller lignende.

Om DFDS RockCruise: Gennem 12 år har DFDS Seaways i samarbejde med ROSA – Dansk Rock Samråd arrangeret RockCruise-koncerter på København-Oslo-overfarten, hvor en lang række nye og etablerede kunstnere har spillet eksklusive shows. I samme periode har DFDS Seaways været sponsor for SPOT Festival.

Yderligere henvendelse til:
SPOT Festival/ROSA – Dansk Rock Samråd: Gunnar Madsen – tlf. 2099 8444
DFDS Seaways/Kevin Thyge Helsinghof – tlf. 3342 3039

Fotograf: Jonas Bang